Ministerul rus de Externe susține că este "extrem de greu de crezut" că Statul Islamic (ISIS) ar fi avut capacitatea de a lansa un atac atât de sângeros cum a fost cel de la Moscova.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, săune că Ucraina s-a aflat în spatele atacului asupra sălii de concerte Crocus City Hall, cel mai mortal suferit de Rusia în ultimii 20 de ani. 

Citește și: Doi elevi de 14 și 15 ani, "eroi" în timpul atentatului din Moscova. Au salvat sute de persoane din ploaia de gloanțe

Vladimir Putin a menționat anterior că este extrem de suspect faptul că atentatorii au fost prinși când vroiau să se refugieze în Ucraina, liderul de la Kremlin întrebându-se cine îi aștepta acolo.

suspecti teroristi moscova

Suspecții din atentatul terorist de la Moscova, torturați

[Sursa foto: Profimedia]

Aleksandr Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii vroiau să fugă în Belarus

Președintele belarus Alexandru Lukașenko a declarat marți că l-a ajutat pe omologul său Vladimir Putin să împiedice suspecții înarmați să intre în Belarus, după ce aceștia au fugit de la locul atacului mortal la sala de concerte din Moscova.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oficialii ruși, inclusiv Putin însuși, au susținut că bărbații au fost prinși în timp ce conduceau o mașină spre Ucraina.

Dar afirmațiile lui Lukașenko contravin declarațiilor Moscovei, liderul de la Minsk sugerând că suspecții au încercat inițial să treacă în Belarus, unde au fost întâmpinați de măsuri de securitate sporite, potrivit The Moscow Times.

„De aceea s-au întors și s-au îndreptat spre secțiunea ucraineană-rusă a graniței”, a spus Lukașenko, citat de agenția de știri de stat Belta.

Aleksandr Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii vroiau să fugă în Belarus

Aleksandr Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii vroiau să fugă în Belarus

[Sursa foto: President.com.by]

Maria Zaharova: ISIS, un as din mânecă scos de Occidentul colectiv

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru masacru şi oficiali americani spun că au informaţii ce arată că a fost comis de filiala afgană a reţelei, Statul Islamic Khorasan. Ucraina a negat repetat că are vreo legătură cu atacul.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dar Zaharova a declarat că Occidentul s-a grăbit să atribuie responsabilitatea Statului Islamic, cunoscut şi sub numele de ISIS, ca o modalitate de a îndepărta vina de pe Ucraina şi guvernele occidentale care o susţin.

"Pentru a alunga suspiciunile faţă de Occidentul colectiv, ei aveau nevoie urgent să vină cu ceva, aşa că au recurs la ISIS, au scos un as din mânecă şi, literalmente, la câteva ore după atacul terorist, media anglo-saxone au început să răspândească tocmai aceste versiuni", a spus ea.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că atacul a fost efectuat de militanţi islamişti, dar a sugerat că este în beneficiul Ucrainei şi că Kievul ar fi putut juca un rol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si