Close sidebar
Close sidebar

Rusia ar fi luat 400.000 de tone de cereale din teritoriul ocupat din Ucraina, acuză oficialii ucraineni

Forțele ruse ar fi luat 400.000 de tone de cereale din teritoriul ucrainean ocupat, adică aproximativ o treime din stocurile de cereale de la Herson, din regiunile Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, a declarat viceministrul agriculturii de la Kiev, Taras Vîsoţki, marţi seară, la televiziunea ucraineană, potrivit DPA.

Diana Bostan,

Recoltă cereale Ucraina

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Înainte de război, acolo erau depozitate aproximativ 1,3 milioane de tone de cereale pentru aprovizionarea zilnică, dar şi pentru plantare. "Nu erau rezerve strategice", a spus el.

Rusia ar fi luat 400.000 de tone de cereale din teritoriul ocupat din Ucraina

Dacă stocurile de cereale se reduc, acele zone se confruntă cu riscul de foamete, a avertizat oficialul ucrainean.

Luarea cerealelor cu forţa este istoric o problemă dureroasă între ucraineni şi ruşi. Aproximativ patru milioane de oameni au murit de foame în Ucraina când dictatorul sovietic Iosif Stalin a forţat ţăranii să intre în ferme colective şi a confiscat cerealele cu forţa în 1932-1933, aminteşte DPA, citată de Agerpres.

Citeste si: Exerciții militare de amploare în Belarus. Armata lui Lukașenko, mutare-surpriză

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Ucraina consideră foametea creată artificial drept un genocid ordonat de Moscova pe care îl numeşte Holodomor sau Marea Foamete.

Cum se grupează trupele ruse în încercarea de a-și consolida controlul în Donbas

Conform Ministerului britanic al Apărării, Rusia a desfășurat 22 de grupuri de luptă lângă Izium, un oraș din est, și intenționează, foarte probabil, să treacă dincolo de Izium pentru a captura orașele Kramatorsk și Severodonețk.

Citeste si: Un soldat american ce luptă în Ucraina prezintă un vehicul blindat „furat” de la ruși: „A fost o zi bună”

„Capturarea acestor locații ar consolida controlul militar rusesc asupra Donbasului și ar oferi un punct de plecare pentru eforturile lor de a opri forțele ucrainene din regiune”, mai afirmă Ministerul britanic al Apărării.

Rusia intenționează să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei în cadrul a ceea ce numește a doua fază a "operațiunii militare", declara recent generalul Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI