Close sidebar
Close sidebar

Rusia, nemulțumită de răspunsul în scris primit de la SUA

Rusia pare nemulțumită la prima vedere de răspunsurile în scris venite din partea Statelor Unite. Președintele Vladimir Putin este cel care va decide cu privire la următorii pași ai Rusiei în ceea ce privește răspunsurile scrise ale SUA și NATO transmise miercuri, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov.

Sorin Negru,

Vladimir Putin este cel care decide de facto cu privire la "pașii de urmat" ai Rusiei în conflictul cu NATO și SUA

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oficialii de la Kremlin au declarat joi că există loc pentru a continua dialogul cu Statele Unite, dar că principalele cereri de securitate ale Rusiei nu au fost luate în considerare de Washington, informează Reuters.

Citeste si: Care e poziția Turciei în cazul unui conflict militar între Rusia și Ucraina. Președintele Erdogan, mesaj pentru Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova nu se va grăbi să tragă concluzii după ce Statele Unite au răspuns oficial miercuri la propunerile sale de redesenare a aranjamentelor de securitate post-Războiul Rece în Europa.

Moscova, în scenariul unui nou Război Rece

Descriind tensiunile de pe continent ca amintind de Războiul Rece, Peskov a spus că Moscova va avea nevoie de timp pentru a revizui răspunsul SUA. El a precizat că este în interesul Moscovei și al Washingtonului să continue dialogul, deși a spus că textele din partea Statelor Unite și NATO despre respingerea principalelor cereri ale Rusiei nu au lăsat mult loc optimismului.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Nu putem spune că solicitările noastre au fost luate în considerare sau că s-a arătat dorința de a soluționa preocupările noastre”, a spus Peskov. „Dar nu ne vom grăbi cu evaluările noastre”, a explicat el, potrivit TheGlobeandMail.com.

Citeste si: Rusia a primit în scris răspunsul SUA la cererile privind "garanțiile de securitate"

Ministrul rus de Externe: "Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală" 

La rândul său, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a transmis tot joi că SUA nu au oferit un răspuns pozitiv la "principala" revendicare a Rusiei, şi anume oprirea extinderii NATO, în special spre Ucraina.

"Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală" în documentele primite de Moscova din partea Washingtonului, a spus ministrul de externe rus, citat într-un comunicat de presă.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina 2022: Cum ar putea fi afectată România de un posibil conflict armat

El a adăugat totuşi că "există o reacţie care ne permite să sperăm la începerea unei discuţii serioase despre chestiuni secundare".

SUA şi NATO au respins miercuri cerinţele cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea, informează Agerpres. 

Citeste si: VIDEO| Klaus Iohannis, după ședința CSAT: "Suntem pregătiți pentru orice scenariu"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI