Ofensiva forțelor ucrainene continuă în zonele de est și sud ale țării. Niciuna dintre cele patru regiuni recent anexate la Rusia nu mai este complet controlată de forțele ruse, transmite BBC.

Citeste si: Un colonel legendar al aviației din Ucraina, ucis în Marea Neagră. El a condus divizia de piloți "Fantomele Kievului"

Avansul trupelor ucrainene a fost recunoscut și de armata rusă și de oficialii instalați de ruși în regiune.

Există un puternic atac defensiv rusesc, spun ei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că „există noi așezări eliberate în mai multe regiuni”.

Ucraina își continuă ofensiva în estul țării

În est, forțele ucrainene au împins înapoi sodații ruși în regiunea Lugansk, controlată parțial de Rusia și anexată recent de Vladimir Putin la "țara mamă".

Președintele Zelensky a spus că „luptele aprige continuă în multe zone”, în discursul său de seară adresat națiunii, dar nu a oferit detalii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În cursul zilelor de weekend, forțele Ucrainei au recucerit importantul oraș Liman din est, situat lângă granița regională Luhansk. Armata Rusiei transformase Liman într-o bază logistică.

Atacuri puternice ale Ucrainei în zona Herson

În sud, Vladimir Saldo, liderul instalat de Rusia la Herson, a declarat că forțele ucrainene au spart frontul în apropiere de Dudchany, un oraș de pe Nipru, la aproximativ 30 km sud de linia frontului anterioară. Râul este numit de ucraineni Dnipro.

„Există așezări care sunt ocupate de forțele ucrainene”, a spus omul rușilor. Unele rapoarte rusești spun că ucrainenii au luat deja localitatea Dudchany..

Un purtător de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că tancurile ucrainene „superioare numeric” au „încercat să penetreze” la sud de Zolotaia Balka, un sat care a marcat linia anterioară a frontului pe Nipru. El a susținut că rușii au ucis aproximativ 130 de soldați ucraineni în acea luptă.

rusia ucraina

Trupele ucrainene, victorie la Liman

[Sursa foto: Twitter]

Forțele armate ucrainene desfășoară o ofensivă majoră în regiunea Herson ocupată de ruși. Pe 2 octombrie, președintele Zelenski a declarat că armata ucraineană a eliberat satul Arkhanhelske de pe râul Ingulets, precum și satul Mirolyubivka.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O fotografie, probabil de la Mirolyubivka, arăta trupele ucrainene printr-un steag național arborat deasupra uneia dintre clădiri. Forțele ucrainene au câștigat controlul și asupra Mirolyubivka și cea mai mare parte din Arkhanhelske se știe de la începutul lunii septembrie.

De asemenea, armata ucraineană conduce o ofensivă de-a lungul Niprului. Potrivit rapoartelor corespondenților de război pro-Kremlin, forțele ucrainene au ocupat deja mai multe așezări, de la Novovorontsovka (la granița cu regiunea Dnipropetrovsk) până la Mikhailivka, aflată la 25 de kilometri distanță, sau poate chiar mai departe.

În ultimele 24 de ore, trupele ucrainene au avansat cu aproximativ 15 kilometri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si