Dmitro Gurin, un deputat ucrainean, acuză că rușii încearcă să îi determine pe locuitorii orașului Mariupol să se predea, încercând să îi lase fără mâncare.

Citeste si: Imagini de coșmar cu centrul comercial "Retroville" din Kiev după bombardamentul Rusiei

Aproximativ 300.000 de oameni sunt blocați în Mariupol, fără provizii de mâncare, apă curentă, căldură și electricitate și sunt nevoiți să suporte bombardamentele tirurilor rusești.

Citeste si: O fetiță refugiată a scăpat din calea războiului din Ucraina, dar s-a stins din viață în Italia. Minora și familia ei ajunseseră în Peninsulă de doar câteva zile

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Rușii nu deschid coridoare umanitare, nu lasă convoaiele umanitare să intre în oraș și vedem clar că scopul rușilor este să provoace foamete pentru a-și consolida poziția în negocieri. Orașul nu se va preda”, a declarat Dmitro Gurin pentru BBC.

Ucraina nu va preda Mariupolul Rusiei

Ucraina a primit un ultimatum ca Mariupolul să se predea până în ora 5:00, ora Moscovei, ca mai apoi să formeze coridoare de evacuare a civililor.

Citeste si: Comisia Europeană avertizează că minorii care trec singuri granița pot deveni victime ale traficului de persoane

Ucraina a respins propunerea venită din partea Rusiei și nu va lăsa ca aceștia că pună mâna pe oraș.
Locuitorii își petrec cea mai mare parte a timpului în adăposturi și subsoluri, în timp ce rușii atacă neîncetat orașul de pe uscat, din aer și de pe mare.

Noi bombardamente au avut loc luni dimineață în Kiev

Rusia a bombardat, luni dimineață, cu două rachete un teren de antrenament militar din Rivne, în vestul Ucrainei, a declarat Vitali Kovali, șeful administrației regionale, potrivit  BBC News.

Citeste si: Soția unui politician din Ucraina a trecut în Ungaria cu valize pline de bani

Două atacuri cu rachete au avut loc, luni dimineaţă, asupra Poligonului militar din oraşul Rivne, a informat şeful Administraţiei Militare de Stat din localitate, Vitali Kovali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si