Close sidebar
Close sidebar

Ruşii preiau controlul asupra centrului Rubizhne din Lugansk

Forţele ruse din regiunea Lugansk din Ucraina au luat centrul Rubijne şi satul din apropiere Kreminna, arată videoclipurile care circulă pe reţelele de socializare, potrivit CNN.

Diana Bostan,

Armata rusă


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În Kreminna, un oraş la aproximativ 11 kilometri vest de Rubijne, forţele separatiste susţinute de ruşi au fost văzute în imaginile care circulă instalând steaguri ruseşti şi separatiste pe clădirile guvernamentale.

Ruşii preiau controlul asupra centrului Rubizhne din Lugansk

CNN spune că a verificat autenticitatea videoclipurilor. În videoclipurile de la Rubizhne, se observă distrugeri semnificative în centrul oraşului şi cartierele nordice. Forţele ruse şi separatiştii susţinuţi de ruşi par să se mişte liber în Rubijne.

Marţi, administratorul militar regional de la Luhansk, Serhii Haidai, a respins informaţiile potrivit cărora Rubijne ar fi căzut, afirmând în schimb că forţele separatiste susţinute de Rusia şi Rusia controlau doar părţi ale oraşului.

Citeste si: Putin anunţă că a fost testată cu succes racheta balistică intercontinentală Sarmat. Va „consolida potenţialul de luptă” şi „securitatea Rusiei”

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Cu toate acestea, el a declarat CNN că 80% din regiunea Lugansk este sub control rusesc.

În Kreminna, un oraş la aproximativ  11 kilometri vest de Rubijne, forţele separatiste susţinute de ruşi au fost văzute în imaginile care circulă instalând steaguri ruseşti şi separatiste pe clădirile guvernamentale.

Doi oficiali ucraineni de rang înalt sunt pregătiţi să se îndrepte spre oraşul asediat Mariupol pentru a negocia evacuarea soldaţilor şi a civililor

Cei doi oficiali sunt liderul majorităţii parlamentare ucrainene David Arakhamia şi Mykhailo Podolyak, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui.

Citeste si: Klaus Iohannis, discuție cu președintele Bulgariei despre situația îngrijorătoare din Ucraina și Marea Neagră

"Da. Fără nici o condiţie. Suntem pregătiţi să organizăm o „rundă specială de negocieri” chiar la Mariupol. Unu la unu. Doi pe doi. Pentru a-i salva pe băieţii noştri, pe Azov, pe militari, pe civili, pe copii, pe cei vii şi pe răniţi.

Toata lumea. Pentru că sunt ai noştri. Pentru că sunt în inima mea. Pentru totdeauna”, a scris Podolyak pe Twitter. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI