Salată de boeuf. Vă prezentăm o serie de modele de ornare deosebite pentru salata de boeuf, pentru masa de Revelion!

Rețetă salată de boeuf

Salata de boeuf  se prepară de obicei din ingrediente simple: ardei, castraveți murați, cartofi și morcovi fierți, mazăre, maioneză și carne de pui sau porc, iar la final, multe sinte gospondine preferă să facă un ornament special pe salată. 

Iată de ce ustensile ai nevoie pentru a-ți personaliza salata de boeuf și a-i impresiona pe invitați, dar și câteva modele care îți vor fi utile, când vei face acest preparat delicios!

Salata de boeuf este unul dintre cele mai așteptate preparate de sărbători. Însă, având un decor aparte, șansele să îți impresionezi invitații sunt foarte mari.

De asemenea, ustensilele necesare sunt în funcție de modelul pe care vrei să îl creezi. Astfel că, printre cele mai comune unelte care te vor ajuta în săvârșirea capodoperei sunt: un poș, un cuțit, o furculiță și multă răbdare. Poșul te poate ajuta la crearea unei flori sau a fulgilor de nea, cuțitul la tăierea în forma dorită a elementelor cu care va fi ornată salata. Totodată, furculița te va ajuta să realizezi tot felul de linii și de detalii. 

Ingrediente

cartofi- în funcție de numărul de invitați și cantitatea dorită

2 morcovi fierți

păstârnac

carne de pui fiartă, de preferat în supă

castraveți acri

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

mazăre(se poate și fără)

un gălbenuș

ulei

muștar

zeamă de lămâie

măsline

gogoșari în oțet pentru decor

sare și piper

Cum prepari salata de boeuf

Se fierb legumele și carnea și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, carnea și legumele sunt tăiate, de preferat mărunt. Se toacă și castraveții, iar mazărea se fierbe și se pune peste salată.

Maioneza se prepară din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei.

Idei excepţionale de ornare a salatei de boeuf

Ideile pentru a orna salata de boeuf sunt multe și ține de imaginația fiecărei gospodine. 

Ornamentul poate fi gândit în funcție de masa pentru care este pregătită, Crăciun sau Paște.

Pentru a orna salata de boeuf, de obicei, se folosesc castraveți acri, albușuri de ou fiert, gogoșari în oțet, măsline, chiar și pătrunjel.

Citește și: Salata de boeuf, regina mesei de Revelion


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si