Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, vom păși prin locuri de poveste, pline de istorie, pentru că acest loc este recunoscut ca fiind leagănul omenirii.

Emisiunea “ROventura” ne oferă o călătorie înapoi în timp, în vremea primelor așezări omenești permanente și a celui mai vechi templu descoperit, până acum, în lume. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra tuturor comorilor istorice din zonă, începem incursiunea aceasta printr-o vizită la Muzeul de Arheologie.

Vizitarea muzeului ne va purta prin toată istoria acestei regiuni fabuloase, atât de bogată, de la Neolitic, trecând prin perioada romană, până în perioada imperiului Otoman.

ROventura: Călătorie la Șanliurfa - Leagănul civilizației

E ceva cu totul special la cei care trăiesc pe acest tărâm binecuvântat cu atâtea și-atâtea comori din trecut. Cel mai mare muzeu din Turcia adună în colecția sa o sumedenie de artefacte, care ne ajută să înțelegem mai bine aspecte din viața oamenilor care trăiau aici în urmă cu câteva mii de ani. Nu părăsim muzeul fără a face măcar o trecere în revistă a celorlalte expoziții, atât de generoase în exponate și foarte frumos amenajate.

Alături de roventurieni vom face apoi, câțiva pași, pentru a mai descoperi o nestemată din istoria locală, Muzeul Mozaicului.

Turcia, recunoscută ca fiind cel mai mare muzeu în aer liber din lume, ne îmbie să admirăm și descoperirile din Șanliurfa, care îmbogățesc acest patrimoniu fabulos și recunoscut la nivel mondial.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Emisiunile “Follow us!”, de la Kanal D2, “Roventura”, difuzată de Kanal D, şi matinalul “Dimineaţa pe Doi cu Greeg şi Moga”, de la Radio Impuls si Kanal D2, premiate aseară la Summer Gala Radar de Media

Epoca de Aur a Arheologiei Turcești a scos la iveală siturile Karahan Tepe și Gobekli Tepe, probabil cele mai mari descoperiri arheologice din lume.

Adevărate comori, înscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, descoperirile din podișul Anatoliei scot la lumină artefacte care sunt protejate minuțios, în timp ce săpăturile arheologice continuă aici, în ritm susținut, pentru al șaselea an la rând.

Săpăturile de pe aceste dealuri au adus la lumină comori nebănuite, artefacte valoroase, dar și adevărate lecții de viață, sub forma unor mesaje din trecut, pline de mister.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

De-a lungul ultimilor ani, arheologii și istoricii au făcut o serie de descoperiri uimitoare și nu trebuie să uităm că de aici a început totul, această incredibilă serie de descoperiri arheologice ce aveau să ne răstoarne teorii sedimentate de-a lungul

atâtor sute de ani.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:30, o ediție de colecție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si