Locomotivele cu abur, atât de iubite de turiștii din întreaga lume, promit o experiență de neuitat.

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, vor asculta poveștile uimitoare ale unei comunități cosmopolite și vor descoperi, alături de oamenii locurilor, pitorescul naturii din inima Munților Maramureșului. Cei doi roventurieni pornesc într-o călătorie parcă în timpuri de mult apuse, înconjurați de aburul mocăniței, pe singura cale ferată forestieră încă activă din lume.

Vișeul de Sus, un loc bogat în tradiții

Vișeul de Sus este o așezare bogată în tradiții, folclor și patrimoniu cultural. Iubitorii de istorie vor descoperi centrul expozițional al Nobilimii Române Maramureșene, însă nici gurmanzii nu vor fi uitați, fiind invitați să cunoască care sunt cele mai bune bucate tradiționale, asezonate cu celebra horincă.

Citește și: Horoscopul zilei de 15 februarie 2024: Vești de departe pentru două zodii. Ce ne spun astrele?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În trecere sau în concediu, la fiecare pas, cei care poposesc în zonă sunt cuceriți de frumusețea naturii și fermecați de legendele, tradițiile și oamenii de poveste. Multe etnii s-au perindat, de-a lungul timpului, pe meleagurile acestea și fiecare a lăsat aici câte ceva din sufletul sau, din identitatea sa, contribuind la dezvoltarea Vișeului.

Locomotivele cu abur, vedete la Vișeul de Sus

Farmecul locomotivelor cu abur aduce aici oameni ce vor să trăiască un crâmpei de istorie vie, să fie parte a acestei experiențe la clădirea căreia au pus umărul generații de maramureșeni. Mocănița pare că imblanzeste valea sălbatică a Vaserului, în vreme ce înghite sub roți fiecare metru de șine, până la gara Paltin, punctul final al călătoriei celor doi roventurieni.

Citește și: VIDEO- A primit o nouă șansă la viață de la femeia care a adus-o pe lume. O fetiță de 8 ani a primit un organ de la mama sa

Nu ratați sâmbătă, începând cu ora 14.45, o nouă ediție de colecție "ROventura", prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si