Conform unui raport Eurostat, românii rămân activi chiar şi după 85 de ani. Acest lucru ne situează pe locul 1 în Europa. Asta în timp ce în Suedia, ţară cu o protecţie socială foarte bună, acest procent este zero, se arată pe cursdeguvernare.ro. În România, 20,8% dintre persoanele între 65 şi 84 de ani şi 9,6% la grupa de vârsta peste 85 de ani sunt active.Care este explicaţia? În timp ce pensionarii germani sau olandezi cutreieră lumea, bâtrânii români sunt obligaţi să supravieţuiască pentru că pensiile acordate de stat sunt ridicole.

O altă explicaţie este faptul că persoanele din mediul rural se bazează pe ceea ce produc. Aşadar, românii care mai ajung la vârsta de pensie, deşi trăiesc ceva mai puţin decât persoanele de vârsta a treia din fostele ţări socialiste (care, la rândul lor au ani buni în minus de viaţă faţă de cei din ţările dezvoltate) şi au o sănătate mai precară, muncesc cel mai mult.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si