In articol:
Sarmale. Ingrediente necesare pentru sarmale de Crăciun:
două kilograme de carne cu grăsime
500 de grame de carne macră
15 linguri de orez
patru cepe
200 de grame de piept afumat
Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare
patru morcovi
500 ml de zeamă de varză
sare şi piper, după gust
cimbru uscat
două verze acre
200 de grame de bulion ori suc de roşii
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
Sarmale. Mod de preparare sarmale:
Pune varza la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Spre exemplu, dacă este foarte sărată o poţi pune de seara până dimineaţa sau, în caz contrar, doar o oră sau două.
Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun
Trece prin maşina de tocat carnea şi ceapă, după care amestec-o cu orez, sare, piper şi jumătate din cantitatea de morcovi trecută prin răzătoare. Ulterior, curăţă fiecare foaie de varză de cotoare şi taie-o, în cazul în care este prea mare. Se pune umplutură cât o nucă şi se rulează aşezând sarmalele în cratiţă pe un strat de varză tocată şi alternativ cu pieptul afumat de porc.
Citeste si: Ouă umplute. Aperitivul delicios nelipsit de pe mesele de sărbători
Sarmale. În cratiţă se pun şi morcovii rămaşi trecuţi, de asemenea, prin răzătoare, se aşază cimbrul, piperul boabe şi dafinul. Se toarnă zeamă de varză, bulionul şi apă cât să le acopere. Se pun la fiert acoperit pentru aproximativ trei ore.
Sursa: bzi.ro