Close sidebar
Close sidebar

Sarmale. Cum prepari cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun

Sarmale. Nelipsite de pe masa de Crăciun sunt, fără doar şi poate, sarmalele. Gustoase şi uşor de făcut, acestea sunt preparatul preferat de mulţi români, fapt pentru care îţi propunem să încerci această reţetă simplă.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Sarmale. Ingrediente necesare pentru sarmale de Crăciun:

    două kilograme de carne cu grăsime
    500 de grame de carne macră
    15 linguri de orez
    patru cepe
    200 de grame de piept afumat

    Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare

    patru morcovi
    500 ml de zeamă de varză
    sare şi piper, după gust
    cimbru uscat
    două verze acre
    200 de grame de bulion ori suc de roşii

    Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

    Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

    Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

    Sarmale. Mod de preparare sarmale:

    Pune varza la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Spre exemplu, dacă este foarte sărată o poţi pune de seara până dimineaţa sau, în caz contrar, doar o oră sau două.

    Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun

    Trece prin maşina de tocat carnea şi ceapă, după care amestec-o cu orez, sare, piper şi jumătate din cantitatea de morcovi trecută prin răzătoare. Ulterior, curăţă fiecare foaie de varză de cotoare şi taie-o, în cazul în care este prea mare. Se pune umplutură cât o nucă şi se rulează aşezând sarmalele în cratiţă pe un strat de varză tocată şi alternativ cu pieptul afumat de porc.

    Citeste si: Ouă umplute. Aperitivul delicios nelipsit de pe mesele de sărbători

    Sarmale. În cratiţă se pun şi morcovii rămaşi trecuţi, de asemenea, prin răzătoare, se aşază cimbrul, piperul boabe şi dafinul. Se toarnă zeamă de varză, bulionul şi apă cât să le acopere. Se pun la fiert acoperit pentru aproximativ trei ore.

    Sursa: bzi.ro

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI