Schimbarea la faţă 2022. Ziua de 6 august are în fiecare an o importanță deosebită pentru creștinii ortodocși și pentru Biserica Ortodoxă.

În această zi este prăznuită  sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului  . 

Reprezintă prima și singura zi cu dezlegare la pește din Postul Maicii Domnului care a început pe 1 august și se va termina pe 14 august.

Schimbarea la faţă 2022

Schimbarea la faţă 2022: Ce semnificaţie are această sărbătoare?

Sărbătoare 6 august 2022: ce semnifică Schimbarea la Față a Domnului?

Sărbătoarea de pe 6 august 2022 este marcată în calendarul ortodox cu o  cruce roșie, dar și cu dezlegare la pește, fiindcă pică în Postul Adormirii Maicii Domnului.

În Noul Testament se arată că Iisus Hristos împreună cu  trei dintre ucenici, Apostolii Petru, Iacov și Ioan au mers pe Muntele Tabor unde, în timp ce Îl priveau, Mântuitorul a început să strălucească foarte puternic. În timpul acestei străluciri, au venit Ilie și Moise din Vechiul Testament și au vorbit cu Iisus, iar ucenicii au rămas muți de uimire.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Sărbătoare 6 august 2022: Este cruce roşie în calendarul ortodox!

Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului este numită în popor şi Obrejenia şi semnifică o schimbare, o transformare.

Aceasta se mai numește și Pobrejenia sau Probojeni, cuvânt tot de provenienţă slavonă (provenind de la verbul popular „a probazi)”. Are sensul de a certa pe cineva.

Schimbarea la faţă 2022

Schimbarea la faţă 2022: Ce semnificaţie are această sărbătoare?

Ce trebuie să faci pe 6 august 2022?

Până la această dată, țăranii trebuie să termine de cosit și de adunat fânul.

Din acest moment, iarba și florile îmbătrânesc, diminuând calitatea furajului. Acum se culeg și ultimele plante de leac. În această zi se poate începe și gustatul boabelor de struguri. Deși încă nu sunt coapte și ți se sterpezește gura de la ele, tradiția le atribuie un rol vindecător și se spune că sunt buni de leac pentru cei care au intestinele sensibile.

Nu e bine să te mai scalzi în apele repezi de munte, deoarece apele se răcesc, iar cerbii vin să le spurce și crește riscul îmbolnăvirilor.

Tot în acestă zi, tradiţia populară aminteşte că este bine să evităm călătoriile, chiar şi pe distanţe scurte, pentru că există riscul să rătăcim drumul spre casă. În acest caz, putem să ne întoarcem doar în anul viitor, odată cu venirea berzelor.

Citeste si: Schimbarea la faţă 2022: Sărbătoare mare pe 6 august! Ce nu este bine să faci în această zi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si