Semințe de chia beneficii. Seminţele de chia au un conținut bogat de fibre motiv pentru care imediat după ce le-ai consumat este indicat să consumi foarte multă apă pentru că să poți beneficia de efectele sale pozitive, altfel te vei confruntă cu problema constipației.

Tine cont de faptul că fibrele sunt responsabile în mare parte de capacitatea organismului de a menține insulinaîn parametri normali, la bună funcționare a intestinului și are și rol probiotic.

Acţiunea semințelor de chia este atât de puternicăasupra organismului uman, având posibilitatea de a reduce inflamatiile, de a regla nivelul de colesterol, dar și de a ține tensiunea arterială sub control.

Datorita conținutului bogat de acid linoleic, aceste seminţe susțin activitatea organismului de a asimla cu ușurință vitaminele A, D, E, K și Omega 3.

În plus, ele ne protejează de apariția diabetului zahărși a dislipidemiei adică apară organismul de grăsimea excesivă.

Citeste si: Rucola. Ce este, de fapt, această plantă pe care o punem în salate

Semințe de chia beneficii. Beneficii dovedite ale semintelor de chia

Semintele de chia sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta fiind extrem de bogate in nutrienti cu importante beneficii pentru corp si creier.Iata 10 beneficii pentru sanatatea ale semintelor de chia, dovedite stiintific.

Semințe de chia beneficii. Semintele de chia sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta fiind extrem de bogate in nutrienti cu importante beneficii pentru corp si creier.Iata 10 beneficii pentru sanatatea ale semintelor de chia, dovedite stiintific, scrie viataverdeviu.ro.

Semințe de chia beneficii. Semintele de chia sunt pline de antioxidanti

O alta categorie la care stralucesc semintele de chia o reprezinta cantitatea de antioxidanti. Acesti antioxidanti protejeaza de rancezeala grasimile delicate din seminte.

Seminte de chia beneficii
Seminte de chia beneficii

Citeste si: Avertismentul medicilor: Ghimbirul poate fi mortal. Când trebuie evitat?

Desi suplimentele cu antioxidanti nu sunt foarte eficiente, este foarte sanatos ca acestea sa fie luate din alimente.

Cel mai important este ca antioxidantii lupta contra radicalilor liberi, care pot deteriora moleculele din celule, favorizeaza imbatranirea si aparitia unor boli precum cancerul.

Aproape toti carbohidratii continuti sunt fibre

Uitandu-ne la spectrul nutritiv al semintelor de chia, putem vedea ca 30 de grame de seminte au 12 grame de “carbohidrati.” Cu toate acestea, 11 din acestea sunt fibre, care nu sunt digerate de corp.

Fibrele nu duc la cresterea zaharului din sange, nu au nevoie de insulina pentru a fi distribuite, deci nu ar trebui luate in calcul ca si carbohidrati.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Continutul real de carbohidrati este de 1 gram la 30, ceea ce este foarte scazut. Acest lucru face din semintele de chia un aliment cu continut scazut de carbohidrati.

Citeste si: Leguma asta verde te poate otrăvi. Sigur ai consumat-o şi tu fără să ştii acest lucru

Semințe de chia beneficii. Fibrele hranesc bacteriile bune din intestin, ceea ce este important deoarece este vital pentru sanatate ca microorganismele din stomac sa fie bine hranite.

Semintele de chia sunt 40% fibre, raportat la greutate. Asta face din ele una din cele mai bune surse de fibre din lume.

Semințe de chia beneficii. Semintele de chia sunt bogate in proteine

Semintele de chia contin o cantitate semnificativa de proteine. Raportat la greutate, sunt aproximativ 14% proteina, ceea ce este foarte mult comparativ cu cele mai multe plante.

Mai contin si o cantitate echilibrata de aminoacizi esentiali, astfel incat corpurile noastre pot folosi proteinele continute. Proteinele au multe beneficii pentru sanatate fiind foarte bune si pentru pierderea in greutate.

Seminte de chia beneficii
Seminte de chia beneficii

Citeste si: Cartofii dulci sunt buni pentru sănătate? Nutriționistul Gianluca Mech răspunde la toate întrebările tale!

Un aport mare de proteine scade pofta de mancare si s-a dovedit ca reduce si gandurile obsesive despre mancare cu pana la 60%, precum si poftele de gustari de la miezul noptii cu pana la 50%.

Semintele de chia reprezinta o sursa excelenta de proteina, mai ales pentru cei care consuma putine produse de provenienta animala sau deloc.

Semințe de chia beneficii. Datorita aportului mare de fibre si proteine, semintele de chia te pot ajuta sa slabesti

Multi experti in sanatate sunt de parere ca semintele de chia ajuta la pierderea in greutate. Fibrele absorb mari cantitati de apa si isi maresc volumul in stomac, ceea ce ar trebui sa creasca senzatia de satietate si sa incetineasca absorbtia alimentelor.

Semințe de chia beneficii. Au existat cateva studii despre glucomannan, o fibra care actioneaza in mod similar, demonstrand ca poate duce la pierderea in greutate.

De asemenea, proteinele din semintele de chia ajuta la reducerea apetitului si a cantitatii de mancare consumate. Din pacate, studiile despre efectele semintelor de chia asupra pierderii in greutate au dezamagit.

Citeste si: Leacul primăverii: Această plantă ține la distanță toți VIRUȘII!

Semintele de chia sunt bogate in acizi grasi Omega 3

Ca si semintele de in, semintele de chia sunt foarte bogate in acizii grasi Omega-3. De fapt, semintele de chia contin mai mult Omega-3 decat somonul, prin comparatie. Citit mai multe despre importanta grasimilor omega-3 in articolul: Omega 3, importanta si sursele!

Semintele de chia imbunatatesc anumiti indicatori din sange, care pot scade riscul bolilor de inima si a diabetului de tip 2

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Datorita faptului ca semintele de chia sunt bogate in fibre, proteine si Omega-3, acestea imbunatatesc metabolismul corpului. In doua studii diferite, o dieta cu seminte de chia, proteina din soia, ovaz si nopalin, s-a dovedit ca reduce colesterolul LDL si trigliceride, mareste colesterolul HDL si reduce inflamatiile.

Studiile pe hamsteri au aratat ca semintele de chia reduc trigliceridele, cresc colesterolul HDL (“bun”) si reduc inflamatiile, rezistenta la insulina si grasimea abdominala.

Seminte de chia beneficii
Seminte de chia beneficii

Citeste si: Ce este GRAVIOLA, fructul ciudat care se găsește și în magazinele de la noi. Ai mânca așa ceva?

Semințe de chia beneficii. Semintele de chia contin o serie de nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor

Acestia includ calciul, fosfor, magneziu si proteine. Continutul de calciu este in special impresionant, acesta ajungand la 18% din DZR in doar 30 de grame, procentul fiind mult mai mare decat al lactatelor.

Semintele de chia pot aduce imbunatatiri majore diabeticilor de tip 2semintele de chia

Cea mai buna utilizare a semintelor de chia de pana acum s-a dovedit a fi in studiul pacientilor bolnavi de diabet tip 2.

Semințe de chia beneficii. In acest studiu, 20 de pacienti de diabet au primit fie 37 de grame de seminte de chia, fie 37 de grame de tarate de grau, timp de 12 saptamani.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si