Cremele pentru ten rămân poate printre cele mai populare tipuri de cosmetice. Sunt prezente în rutina de beauty a oricărei femei. De sănătatea tenului și de cât de bine este întreținut tenul se leagă parțial și cum arată sau cum rezistă machiajul pe chip. Așadar, ce creme de zi folosiți?

De ce aveți nevoie de o cremă de zi

Și mai ales care este diferența între crema de zi și cea de noapte sunt două aspecte ce trebuie lămurite.

De aici pornește, evident, alegerea corectă a produsului cosmetic.

Despre cremele de zi știm că au o consistență non-grasă. Sunt fluide, hidratează pielea sau în orice caz acesta ar fi scopul folosirii lor. Acționează, să spunem, ca o barieră, contra factorilor ce pot agresa pielea, de la razele UV, factori de mediu etc.

Cum definim însă o cremă de zi bună? Fiecare brand are un avantaj, dar cum sunt sute de opțiuni, cum știm ce este bine de ales? În primul rând, spun specialiștii, este vorba de tipul de ten și de alegerea unui produs ce corespunde cu tipologia exactă. Eficiența cremei depinde și de cum o folosiți. Spre exemplu, aplicați crema de zi numai și numai după demachiere și curățare completă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În al doilea rând, contează și cum tolerează pielea un anumit produs. Nu degeaba tot mai mulți se orientează spre produsele cu extracte naturale, ce au la bază ingrediente organice, provenite din culturi controlate.

Rețineți câteva detalii

De regulă detaliile fac diferența, nu-i așa? Ei bine, cremele de zi de preferat să aibă o textură ușoară, care să se absoarbă rapid în piele.

Să aibă în componență și antioxidanți, vitamine precum A, E, C și B, pentru că efectiv vor hrăni pielea.

Nu neglijați și nu subestimați nici ingredientul factor de protecție. Acesta este element vital în rutina de îngrijire anti age. Produse cu minim SPF 15 este necesar, atât timp cât vă expuneți soarelui.

Crema de noapte

În schimb, remarcăm instant o diferență între tipurile de creme. Cea de noapte are o textură mai onctuoasă. Are puternic efect emolient, conține ingrediente care trebuie să penetreze pielea adânc și să o hrănească.

Acestea, la rândul lor, se împart în două categorii, au fie acțiune hidratantă, fie sunt utile în terapia anti age. Știați că ingredientele active din creme anti age produc fotosensibilitate? Astfel, acestea au un efect scăzut și pot fi mai degrabă utilizate în cremele de noapte.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Poate că nu există o garanție a calității unui produs, însă puteți fi riguroși în ceea ce privește selecția.

Preferați un brand care vă inspiră încredere, ținând cont și de modul în care produce cosmeticele. De preferat să fie vorba de cei care țin cont de ingredientele naturale, organice și vegetale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si