O dată cu aflarea veștii despre decesul unei persoane, mai ales dacă este vorba despre cineva aflat într-o altă țară, este foarte important să intrăm în contact cu o agenție funerară care să poată oferi servicii de repatriere a persoanelor decedate. Aici intervin cei de la Funerare Nicolas, o firmă cu o vastă experiență în acest domeniu, care vine în ajutorul oamenilor de foarte mulți ani atunci când aceștia de confruntă cu o astfel de situație dificilă, adică un deces in strainatate al unei persoane apropiate.

Să vorbim mai întăi despre ce sunt mai exact serviciile funerare dar și ce sunt serviciile de repatriere, astfel încât să avem o înțelegere mai bună a acestora și poate să ne fie de ajutor cândva.

Servicii Funerare

Serviciile funerare reprezintă ansamblul de activități profesionale ce se desfășoară în urma decesului unei persoane. Acestea includ, dar nu se limitează la, pregătirea ceremoniei de înmormântare, transportul trupului, pregătirea acestuia pentru înmormântare, asigurarea unui loc de veci și organizarea pomenii.

În primul rând, personalul calificat din cadrul unei firme de servicii funerare se ocupă de formalitățile necesare: obținerea certificatului de deces, a avizelor și autorizațiilor, precum și pregătirea și transportul decedatului către capelă sau către locul unde vă avea loc ceremonia funerară. Acest lucru include, de asemenea, pregătirea coșciugului și, după caz, procesul de îmbălsămare.

Al doilea aspect important se referă la organizarea ceremoniei de înmormântare, care variază în funcție de tradițiile și dorințele familiei.

Unele companii oferă servicii complete, de la aranjamente florale, la pachete de catering, facilitarea unui preot și chiar asistență în organizarea unei ceremonii personalizate. În plus, serviciile funerare pot implica și asigurarea unui loc de veci, precum și pregătirea și amplasarea monumentului funerar.

Servicii de Repatriere

Repatrierea reprezintă procesul de returnare a unui individ decedat la locul său de origine sau la domiciliul său permanent.

Acest lucru este adesea necesar atunci când o persoană moare în străînătate sau într-o altă localitate decât cea în care familia dorește că înmormântarea să aibă loc.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Serviciile de repatriere sunt complexe și pot include: pregătirea documentației necesare, pregătirea corpului pentru transport (care poate implica îmbălsămare sau alte proceduri specifice), organizarea transportului (terestru, aerian sau maritim, în funcție de distanță și de legislația specifică a țărilor implicate) și, în unele cazuri, asigurarea unui însoțitor pentru transportul decedatului.

În toate aceste situații, companiile de servicii funerare și de repatriere lucrează în strânsă colaborare cu autoritățile competente, cum ar fi consulatul țării de origine în cazul repatrierii, pentru a asigura respectarea tuturor procedurilor legale și sanitare.

Cei de la Funerare Nicolas le pun la dispoziție celor ce apelează la ei mai multe opțiuni de a realiza repatrierea unei persoane decedate dar și de a realiza la final plățile, una foarte benefica fiind repatriere cu cost 0. Aceasta implică existența unei polițe de asigurare de viață din partea persoanei decedate, ce poate fi încasată de cei apropiați și prin care se pot achita cheltuielile de repatriere și alte costuri suplimentare unde este cazul.

Este de asemenea sfatul lor pentru orice persoană care dorește să meargă în afară, indiferent de situație, de la a lucra până la a vizita pe cineva sau un obiectiv turistic, de a încheia o astfel de asigurare astfel încât orice situație neprevăzută să poate fi gestionată mai ușor și mai ieftin.

În mod normal, o dată cu decesul unei persoane, se demarează de către autorități, indiferent de țară, o serie de procese, de la constatarea decesului și o anchetă care să ofere informații despre împrejurările în care asta s-a întâmplat până la autopsie și întocmirea actelor necesare. Dacă unele dintre acestea nu sunt însă posibil de realizat, cei de la Funerare Nicolas dispun de personal autorizat care să se poată ocupa de astfel de aspecte, rapid și eficient.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De la o țară la alta, se poate alege de asemenea și un anumit tip de transport funerar. Cele mai comune dar și mai ieftine și mai rapide putem spune sunt serviciile de transport terestru, cu mașini funerare speciale, ale agenției de repatriere aleasă de client. În schimb, dacă este vorba despre o distanță mai mare sau alte condiții, se poate opta și pentru transportul pe cale aeriană. Și deși acesta agenție de repatriere nu dispune personal de astfel de mijloace de transport, are la îndemăna colaboratori prin care se obțin rapid serviciile de trasport necesare. În ceea ce privește în schimb transportul terestru, ei au la dispoziție o flota foarte bine pusa la punct de autospeciale funerare alături de șoferi cu experiență, acreditați pentru a putea realiza astfel de servicii.

Chiar dacă este o perioadă plină de emoții și dificultăți, este esențial să se aleagă un furnizor de servicii funerare și de repatriere care să fie sensibil la nevoile și dorințele familiei, care să ofere servicii de înaltă calitate și care să respecte cu strictețe toate reglementările. Astfel, chiar și în momente de durere, onoarea și respectul față de cei dragi rămân garantate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si