Pulberea albă găsită în interiorul Casei Albe a fost identificată ca fiind cocaină, în urma unui test preliminar, relatează  The Guardian. Duminică seara a fost declanșată o alertă de securitate, urmată de o evacuare a clădirii. Cocaina a fost depistată în timpul unui control de rutină.

A fost demarată o anchetă

Rapoartele inițiale au indicat că substanța a fost descoperită într-o bibliotecă.

Associated Press a relatat ulterior că „pudra” albă a fost găsită „într-o zonă accesibilă grupurilor de turiști, nu într-un anumit birou din Aripa de Vest”, citând doi oficiali care nu au fost autorizați să vorbească despre anchetă.

Citește și: Opt inculpaţi, trimişi în judecată de DIICOT în dosarul vizând droguri distribuite în licee din Capitală

Anthony Guglielmi, purtătorul de cuvânt al Serviciilor Secrete, a declarat pentru Washington Post că a fost demarată „o anchetă privind cauza și modul” în care substanța a intrat în Casa Albă. Aceasta nu ar fi prima dată când drogurile pătrund la Casa Albă. Rapperul Snoop Dogg a declarat că a fumat marijuana într-o baie în 2013, iar Willie Nelson a mărturisit că a fumat un joint pe acoperișul Casei Albe, în timpul președinției lui Jimmy Carter.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Rapoartele inițiale au indicat că substanța a fost descoperită într-o bibliotecă.

Rapoartele inițiale au indicat că substanța a fost descoperită într-o bibliotecă.

[Sursa foto: PixaBay]

„Duminică seara, complexul Casei Albe a fost închis preventiv în timp ce ofiţeri din Secret Service Uniformed Division au investigat un obiect necunoscut găsit în zona de lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al Secret Service într-un comunicat citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Joe Biden - Președinte al Statelor Unite ale Americii

Joe Biden - Președinte al Statelor Unite ale Americii

[Sursa foto: Joe Biden - Facebook]

Obiectul a fost descoperit în Aripa de Vest, a precizat purtătorul de cuvânt. Aripa de Vest este o zonă în care locuieşte preşedintele SUA şi include Biroul Oval, zona de presă, birouri şi spaţii de lucru pentru consilierii şi personalul preşedintelui.

Preşedintele Joe Biden nu se afla la Casa Alba în acel moment. Sute de oameni lucrează sau vin prin Aripa de Vest a Casei Albe în mod constant. „Departamentul de Pompieri DC a fost chemat să evalueze şi a stabilit rapid că elementul nu era periculos”, a indicat Secret Service. Potrivit purtătorului de cuvânt are loc o anchetă asupra modului în care a ajuns substanţa la Casa Albă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si