Sfântul Ilie 2022. În fiecare an, pe data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ilie. Potrivit tradiției creștine, Sfântul Ilie este aducătorul de ploi, în special în perioadele secetoase, dar este considerat și protectorul tuturor aviatorilor.   

Sfântul Ilie 2022

Sfântul Ilie 2022: Ce nu ai voie să faci în această zi de mare sărbătoare?

De Sfântul Ilie nu este indicat să faceți treabă în casă sau în gospodărie.

La țară, oamenii nu lucrează pământul de Sfântul Ilie, ca să nu atragă grindina asupra recoltelor.

Pe data de 20 iulie nu este bine să consumi mere. Se spune că cine consumă aceste fructe de Sfântul  Ilie, va atrage grindina mare cât merele asupra gospodăriei sale.

Citeste si: Sărbătoare 20 iulie 2022: Ce nu ai voie să faci de Sf. Ilie? Calendar ortodox

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Merele pot fi consumate după ce sunt duse la biserică pentru a fi sfințite. Merele care sunt sfințite în această zi se transformă în mere de aur pe lumea cealaltă.

De asemenea, cele care sunt nemăritate, se duc noaptea într-un lan de cânepă, se dezbracă de tot și se tăvălesc prin cânepă.

Ulterior se îmbracă și se întorc acasă.

Geamurile și ușile nu trebuie să fie lăsate deschise dacă pe 20 iulie este furtuna, pentru că este posibil să se ascundă în casă vreunul dintre diavolii pe care îi urmărește sfântul.

În cazul în care tună în această zi, fructele vor face viermi, iar alunele vor fi seci.

De Sfântul Ilie, care reprezintă mijlocul verii pastorale, ciobanii coboară în sate, pentru prima dată după ce au plecat cu oile la stână.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Sfântul Ilie 2022

Rugăciunea pe care să o rostești de Sf. Ilie

„Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile Raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun. Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi, copiii și părinții noștri. Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii.

Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!”.

Citeste si: Sfântul Ilie 2022: Top 10 cele mai frumoase mesaje pentru sărbătoriţii zilei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si