Sfecla cu hrean. Cum se prepara în mod corect? Sanatoasa si gustoasa
Sfecla cu hrean. V-am pregatit o rețeta de sfecla cu hrean foarte gustoasa si sanatoasa, ideala pentru sezonul rece! Vezi cum se prepara!
Sfecla cu hrean este perfecta mai ales in anotimpul rece, facuta cu sfecla din belsug. Este dulce-acrisoara si usor picanta, si numai buna alaturi de legume și diverse fripturi.
Salata de sfecla rosie cu hrean pentru iarna este una din conservele nelipsite din camara oricarei gospodine. Chiar daca sfecla rosie si hreanul se gasesc mai toata iarna in piete, este mai comod sa ai cateva borcanele la indemana făcute în casa.
Iată cum se prepară reteta delicioasa de salata cu hrean!
Citeste si: Pepene murat. Cum se prepară corect și cu ce feluri de mâncare se combină
Sfecla cu hrean se poate face cu sfecla rosie cruda, fiarta sau coapta. Dupa preferinte, puteti alege oricare dintre aceste variante.
Mai intai, radem sfecla, apoi adaugam si hreanul ras. Mie imi place sa il rad pe razatoarea mica.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Gogoșari umpluți cu varză pentru iarnă. Rețeta pas cu pas
Citeste si: Postul Crăciunului 2022. Cinci alimente care te vor ajuta să faci mâncăruri de post delicioase
Mai apoi adaugam o lingurita de sare, otetul, apoi amestecam totul foarte bine. Dupa care, punem salata in borcane.
Adaugam deasupra putin otet. Cu o coada de lingura impingem putin, astfel incat otetul sa intre peste tot.
La final, strangem capacele si etichetam borcanele.
Borcanul cu salata de hrean se poate pastra in frigider sau in camara, la rece. Din aceste cantitati se poate obtine 1 borcan si jumatate, de 700 g.
Citeste si: Mâncare de castraveți murați: O rețetă specială pentru această zi