Close sidebar
Close sidebar

Sorin Grindeanu, avizat pozitiv pentru a prelua functia de presedinte al ANCOM

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat marti cu 15 voturi ”pentru”, 7 voturi ”impotriva” (PNL si USR) si o abtinere (PMP) de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), urmând ca plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului sa dea votul final pentru numirea lui Grindeanu cel mai probabil saptamâna viitoare.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Inca din debutul sedintei, presedintele comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a reprosat lui Sorin Grindeanu ca nu este potrivit pentru a conduce ANCOM, amintindu-i de acuzatiile aduse de social-democrati atunci când l-au dat jos de la sefia Guvernului.

”Nu se poate ca presedintele ANCOM sa fie manevrat de forte obscure”, a spus Zamfir, precizând ca nu face decât sa citeze ceea ce membrii PSD au spus despre Grindeanu.

”Nu are de ce sa-mi fie rusine”, a replicat fostul prim-ministru, precizând ca in prezent el nu mai este membru de partid dupa ce a fost exclus de PSD.

Contrele dintre Sorin Grindeanu si parlamentarii liberali au durat pe tot parcursul audierilor.

Senatorul PNL Florin Citu i-a amintit fostului premier ca, dupa demiterea din functia de sef al Guvernului si dupa excluderea din PSD, a declarat ca va ramâne pesedist pe viata.

”Am spus ca principala mea dorinta e sa ramân in PSD, dar eu in acest moment sunt exclus. Daca cumva voi deveni presedintele ANCOM, contestatia mea la excludere (din PSD- n. red.) nu mai are rost. Eu in acest moment sunt apolitic”, a replicat Grindeanu.

”Ati spus public ca v-a lipsit pupincurismul pentru a ramâne in functie. E o intrebare retorica, pentru ca azi sunteti aici pus tot de PSD”, a mai spus Florin Citu.

”L-as completa pe domnul Citu: acea declaratie cu pupincurismul a venit dupa ce vi s-a propus, inteleg o functie, aceea de presedinte al ASF. Ati refuzat-o pe aia de la ASF”, a spus si senatorul PNL Daniel Zamfir.

”Am refuzat-o pentru ca nu sunt finantist. Eu am terminat informatica, am fost si ministrul Comunicatiilor si asta este domeniul in care mi-am facut scoala”, a replicat Grindeanu.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

”Am inteles, deci daca vi s-ar fi propus ASF in loc de ANCOM, nu mai functiona cu pupincurismul”, a continuat Zamfir.

”imi cereti sa fiu apolitic, dar ma duceti spre a face dclaratii politice”, a raspuns Sorin Grindeanu.

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus luni de catre premierul Mihai Tudose pentru a prelua presedintia Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), dupa ce Adrian Dita si-a inaintat, vineri, demisia din functie.

Propunerea ca Grindeanu sa preia sefia ANCOM a fost inaintata de seful Guvernului conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului, urmând ca votul sa fie dat, cel mai probabil, in plenul reunit de saptamâna viitoare.

Birourile Permanente Reunite au decis luni ca audierea lui Sorin Grindeanu sa fie facuta in comisiile de specialitate ale Parlamentului pâna joi, 26 octombrie. Tot pâna joi va trebui elaborat si raportul comisiilor referitor la audiere.

Postul de presedinte al ANCOM a ramas vacant dupa ce Adrian Dita si-a inaintat, vineri, demisia din functie la numai cinci luni de la numirea in acest post de catre Parlament.

Dita a fost numit in functie in luna mai, preluând conducerea ANCOM de la Catalin Marinescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese marti, la Parlament, ca este de acord cu schimbarea sefului ANCOM si nu a negat ca la sefia institutiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Pe 11 mai, Adrian Dita a fost numit de catre plenul reunit al Parlamentului, in functia de presedinte al Autoritatii Nationale in Comunicatii, cu 236 voturi ”pentru” si zece ”impotriva”.

Adrian Dita, a ocupat, din noiembrie 2015 pâna in mai 2017, functia de director de afaceri publice in cadrul Telekom România. Totodata, din martie 2011 pâna in mai 2017, a avut si functia de director in cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. in perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs in cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. in perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut functia de director de Corporate Affairs in cadrul Vodafone România.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanta de urgenta, legea de functionare a ANCOM, statuând ca numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face de catre plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.
 

Inainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numita de catre presedintele României, la propunerea Guvernului.
Administratia Prezidentiala a criticat schimbarea modalitatii de numire a conducerii ANCOM, pe care a vazut-o ca pe o amputare a atributiilor presedintelui României, calificând aceasta procedura drept una netransparenta, care transmite un semnal ingrijorator.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI