Noi informații despre premierul slovac, Robert Fico! Oficialul ar fi spus că îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în timpul atacului de miercuri, dar și detalii din transferul la spital, informează Agerpres

Aceste lucruri au fost povestite de președintelui țării, Peter Pellegrini, joi, după ce a mers în vizită la spitalul din Banska Bystrica.

"Prim-ministrul îşi aminteşte ce s-a întâmplat. A fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul'',

a explicat Pellegrini la televiziunea TA3, conform sursei citate.

Care au fost primele cuvintele rostite de premierul Slovaciei?

De asemenea, Fico ar fi reținut și detalii de dinainte de a fi sedat în sala de operație.

”Ştia totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgenţă şi că a fost sedat în sala de operaţie. Până atunci a fost conştient",  a mai povestit președintele Slovaciei.

Primele cuvinte Robert Fico

Robert Fico

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Premierul Slovaciei, operat din nou, după tentativa de asasinat. Oficialul ar fi rostit primele cuvinte

Robert Fico a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, iar starea sa rămâne gravă. Acesta se află pe secția de terapie intensivă. În tot acest timp, Slovacia a primit oferte de a-l transporta din mai multe țări, însă directorul spitalului, Miriam Lapuníková, a declarat că spitalul are tot ce este necesar pentru a-l trata pe premier, conform TA3.

"Țesutul necrotic care a rămas de la rana prin împușcare a fost îndepărtat. Pacientul este conștient în acest moment, este stabil, dar continuă să fie plasat în ARO. Starea lui este foarte gravă", a relatat directorul pentru sursa de mai sus.

În cadrul unui briefing în fața spitalului, ministrul de interne, Robert Kaliňák, a anunțat că premierul a suferit astăzi o nouă operație. Totodată, acesta a spus că poliția s-a ocupat deja de 40 de discursuri instigatoare la ură sau aprobări de asasinat pe rețelele de socializare. 

Primele cuvintele Robert Fico

Imagine cu Juraj Cintula.

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: Cine este atacatorul de 71 de ani al premierului slovac Robert Fico și de ce ar fi încercat să-l omoare. Prima sa declarație. "Era agent de securitate la un centru comercial"

Fico a fost împușcat miercuri, la încheierea unei ședințe a Consiliului de Miniștri desfășurată în orașul Handlova, de un bărbat de 71 de ani, care a spus că nu-i plăceau politicile guvernului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si