Profita de faptul ca toate partile constituente ale spanacului sunt comestibile si incearca sa nu indepartezi coditele inainte sa il mananci. Cea mai placuta cale de a savura spanacul in deplinatatea calitatilor sale nutritionale, este sa il transformi in suc si sa il combini cu alte legume si ingrediente la fel de sanatoase. Iată câteva rețete de sucuri și smoothiuri cu spanac.

Suc de spanac cu măr

Ingrediente pentru 2 porții

  • 1 mana buna frunze de spanac proaspete
  • 2 mere mici, aromate
  • 3/4 cana apa rece

Mod de preparare

Spanacul se spala bine si se pune in bolul blenderului. Merele se curata de samburi (insa nu si de coaja) si se feliaza. Se adauga peste spanac, se toarna apa si se mixeaza pana rezulta un suc mai gros si omogen.

Citeste si: VIDEO- Torturile speciale, prăjiturile care vestec venirea primăverii

Se strecoara si se serveste imediat (daca doriti il puteti bea nestrecurat insa mie nu imi place sa simt bucati mai mari de legume/fructe in suc). A se consuma doar proaspat.

Smoothie de spanac

Suc de spanac

O legătură de spanac, spălată şi scursă, se amestecă în blender cu o banană, sucul de la jumătate de lămâie şi un morcov sau măr, la care adăugăm apă, în funcție de consistența dorită.

Se bea dimineața, având un puternic efect laxativ.

Alte variante pe care le puteți încerca sunt cele de:

– spanac şi măr, morcov, zeamă de lămâie, frunze de pătrunjel şi apă;

– spanac, apă, portocală şi morcov;

– spanac, împreună cu avocado, lămâie şi banană.

Pe măsură ce veți experimenta mai multe combinații de smoothie, vă veți putea opri la cea preferată.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citeste si: Retete de post manastiresti pe care le poti pregati in postul pastelui

Suc de spanac cu măr și morcov

Cu cateva frunze de spanac foarte bine spalate si zdrobite in blender, poti consuma suc de spanac in fiecare zi si in foarte multe combinatii. O legatura medie de spanac poate fi transformata in suc alaturi de alti 7 morcovi si 2 mere mici. Alte variante ar fi sa mixezi spanacul cu mango si ananas, mere si castraveti, mere si telina, fructe de padure, mere si ghimbir, mere si menta etc. Consuma sucul de spanac, in orice combinatie, in maximum o ora de la preparare.

Beneficiile sucul de spanac

Beneficiile sucului de spanac

Sucul de spanac previne cancerul

Antioxidantii puternici pe care ii poti prelua din sucul de spanac, kaempferol si fitonutrienti numiti flavonoizi, ajuta la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian si de prostata.

Sucul de spanac protejeaza creierul si inima

Sucul de spanac intarzie procesul natural de imbatranire a creierului, intrucat contine acid folic, substanta care reduce nivelul aminoacidului homocisteina. Acest aminoacid prezent in fluxul sanguin predispune imbolnavirii de Alzheimer si dezvoltarii bolilor de inima, prin ingrosarea arterelor.

Sucul de spanac intareste sistemul imunitar

Prin complexul de vitamine si minerale pe care il ofera organismului, sucul de spanac intareste sistemul imunitar, mentine sanatatea pielii si grabeste vindecarea leziunilor diverse. Daca bei in mod regulat suc de spanac, iti reduci substantial riscul de a suferi de ateroscleroza mai tarziu in viata.

Sucul de spanac te scapa de problemele digestive

Suferi de probleme digestive, precum balonarea, constipatia sau ulcerul? Continutul de fibre din sucul de spanac iti mentine tractul digestiv in forma optima, curatand eficient colonul si prevenind instalarea altor disfunctii viitoare.

Sucul de spanac trateaza anemia si afectiunile osoase

Fierul din spanac ajuta la vindecarea anemiei (acest mineral este necesar pentru transportul oxigenului in corp), iar calciul continut de aceasta leguma verde intareste sistemul osos.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată- radioimpuls.ro

Citeste si: Este sau nu toxic spanacul crud?

Sucul de spanac iti protejeaza privirea

Intrucat furnizeaza vitamina A, luteina, xantina si betacaroten, sucul de spanac previne deteriorarea vazului, mancarimile si uscaciunea ochilor, degenerarea maculara sau ulcerul ocular.

Sucul de spanac trateaza afectiunile pielii

Pielea ta sufera de diverse afectiuni, precum eczema, epidermita, cheratinizare, acnee, cicatrice, riduri sau pete de la soare? Sucul de spanac, prin vitaminele A,K,E si C, poate sa ajute celulele dermei sa se regenereze, pana la vindecarea problemelor cutanate.

Sucul de spanac iti protejeaza dantura

Amesteca sucul de spanac cu suc de morcovi, pentru a scapa de probleme orale, precum caderea dintilor si gingiile care sangereaza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si