Nu poate sa mai mearga, abia mai mananca si risca sa moara sufocata! "Practic e un fel de tetrapareza! La 18 ani nu am putut sa mai merg", spune fata.

Atunci cand toti adolescentii incepeau sa simta bucuriile vietii, Maria a fost rapusa de Ataxie Friedrich, o boala care ii ataca toti muschii corpului si ii provoaca dureri cumplite.

Iar asta se intampla de peste 13 ani.  "Am tije si suruburi de 10 in coloana! Tot din cauza muschilor! Banuiesc ca daca muschii nu au mai tinut corpul, toata greutatea in coloana si coloana s-a dus si riscam sa mor sufocata!", ne povesteste ea.

Mama ,si ea bolnava, a fost cea care a dus greul in tot acest timp. "Am facut tot ce am putut, pe unde am auzit, unde am stiut. M-am dus cu ea la tratament dar nu mai pot nici eu. Nu mai pot!", spune femeia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Noaptea este si ea un chin iar somnul este un prieten care rar o viziteaza.

Acum se uita cu ochi tristi la pozele de cand era mica si traieste din amintiri momentele cand putea sa mearga ca orice om normal.

Cand si cand se uita la papusile prafuite de pe perete, pe care le-a strans de-a lungul timpului.

EXISTA TRATAMENT IN INDIA

"Singurul remediu exista, dar nu in Romania. Un tratament cu plante in India. Am mai facut tratamentul asta in 2011 si a dat rezultate. Puteam chiar sa merg tinuta cu cadrul. Nu l-am mai continuat pentru ca nu am mai avut bani. E 2500 de euro pe luna", ne spune tanara.

Poate, pentru unii acesti bani inseamna o seara cu prietenii la club insa pentru Maria e drumul catre normalitate. Catre sansa de a supravietui si de a se bucura de viata. Ar putea iesi din casa, ar putea mirosi florile si iarba si s-ar plimba fericita printre oameni. Cine doreste sa o ajute o poate face in conturile afisate pe ecran! Haideti sa o ridicam pe Maria din carut!

RO46BUCU1351038017634RON
RO46BUCU1351033522752USD
RO46BUCU1351033522751EUR


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si