Cine nu o cunoaste poate jura ca e frantuzoaica get-beget! In realitate... viata Aninei bate filmul!

"Sunt tiganca si asta voi fi mereu!"

E absolventa a Universitatii Sorbona, iar pe treptele Curtii de Apel din Paris, a ajuns dupa un incredibil drum... Nu de la piciorul Turnului Eiffel, ci dintr-un cartier de romi saraci vine cea spre care se-atintesc acum toti ochii jurnalistilor francezi!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Ma numesc Anina Ciuciu, sunt nascuta in Romania intr-o familie rroma. Astazi, sunt cetatean francez, eleva la Drept si mandra de identitatea mea multipla".

De mica, Anina a infruntat saracia intr-o tabara de romi de la marginea Parisului. Desi uneori foamea a scos-o pe strazi, la scoala nu a renuntat!

Cu ajutorul unei profesoare, Anina si-a schimbat destinul. Cel mai greu i-a fost sa infrunte prejudecatile! Le-a invins, iar acum se lupta pentru sarmanii din suburbia Parisului.

Dupa ce ce a scris o carte, tanara de etnie rroma candideaza pentru un loc in camera superioara a legislativului parizian. Senatorii sunt desemnati prin vot universal direct, iar alegerile vor avea loc pe 24 septembrie.

Ghita Radulian- unchiul Aninei Ciuciu- E o mandrie pentru mine, dar nu numai pentru mine cred ca este o mandrie un exemplu pentru multi tineri din Romania.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si