"Va rog sa priviti! Aici sunt doi serpi, pe icoana. Ii iau in mana. Uitati, ei sunt incolaciti unul cu altul. Nu musca. Sunt foarte blanzi. Au si cruce pe cap"

"Priviti! Altul. Deci sunt trei serpi aici"

Pe cat de socante sunt aceste imagini, pe atat de mare e minunea pe care o ascund.

An de an, in postul Maicii Domnului si-n ziua de 15 august, la aceasta biserica din Grecia, pe insula Kefalonia, se intampla ceva straniu. Ca la un semn, o gramada de serpi apar in jurul bisericii si a clopotnitei. Ba unii chiar stau agatati de icoane.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Ne rugam Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ca pe toti cei care vedeti aceste priveslisti sa va intareasca Maica Domnului in credinta, in dragoste"

Serpii nu sunt primejdiosii, ci considerati tamaduitori. De aceea, mii de pelerini ii mangaie fara frica si ii saruta cu speranta ca vor aduce minuni in vietile lor.

Ca un facut, serpii sunt insemnati cu o cruce alba pe cap si pe limba, iar dupa slujba dispar fulgerator.

Legenda serpilor de la manastirea din Kefalonia s-a scris cu sute de ani in urma.
Se spune ca de locul acesta s-au apropiat atunci corabii cu pirati, care, dupa ce-au coborat pe uscat, s-au indreptat catre manastire ca sa o pradeze.

Atunci, calugaritele s-au rugat la Maica Domnului sa le ocroteasca... iar manastirea ar fi fost inconjurata ca prin minune de serpi, care i-au pus pe fuga pe pirati.


 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si