Autoritățile germane se tem că creșterea numărului de cazuri în zonele turistice ar putea alimenta valul 4 al pandemiei la întoarcerea cetățenilor germani din concedii. Noile măsuri sunt menite să prevină un astfel de scenariu.

Până acum, Germania solicita testul negativ sau dovada imunizării doar de la călătorii care soseau din zone de risc, zone cu incidență crescută sau zone în care variantele mai contagioase sunt extrem de active, precum Marea Britanie, Spania sau Țările de Jos.

Citeste si: Un oraș din China, închis din cauza unui focar de coronavirus

3,142 infectări noi în Germania

Joi, 29 iulie 2021, Germania a înregistrat 3,142 noi infectări, conform informațiilor oferite de către Institutul Robert Koch.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat[Sursa foto: PixaBay]

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic

Potrivit noilor date publicate de către Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Grecia, una dintre țările preferate de turiștii români în special în perioada verii, a trecut de pragul de infectare de 3 la mie , de la care țările intră pe lista roșie și pentru care sunt scutite de carantină la sosirea în România doar persoanele imunizate anti-Covid și cele care au trecut prin boală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

ECDC a anunțat joi, faptul că Grecia a ajuns la rata de incidență de 3,46 la mie, motiv pentru care ar putea trece în zona roșie. De la pragul de 3 la mie, statele sunt trecute pe lista roșie în România.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis, joi, CNSU.

Citeste si: Reprezentanții OMS critică strategia vaccinării în ţările bogate și îndeamnă să nu mai fie imunizați copiii şi adolescenţii

Noua listă va intra în vigoare la data de 1 august

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.

Principalele modificări survenite sunt:

-în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat:

  • din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
  • din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;

-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si