Tartă cu caise: Reţeta pe care trebuie să o încerci!
Tartă cu caise. O rețetă delicioasă pentru sezonul cald. Vă prezentăm o rețetă de tartă de caise cu fructe aromate și parfumate , ideală pentru mesele în familie sau cu prietenii!
Tartă cu caise. Un desert delicios care se prepară ușor. Tarta cu caise se prepară ușor, iar gustul dulce acrișor al fructelor este ideal pentru sezonul cald.
Iată rețeta simplă pe care trebuie neapărat să o încerci!
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Citeste si: Reţetă de dulceaţă de dovlecei: Este, pur şi simplu, un deliciu!
Adăugați într-un bol făina cernută, untul topit, zahărul pudră, oul şi sarea. Ingredientele se frământă bine până când se va obține un aluat care să nu se lipească de pereții vasului.
Se împarte aluatul în două bucăți de mărimi diferite. Bucata cea mare se întinde într-o formă de tartă tapetată înainte cu făină, se înțeapă aluatul cu o furculiță și se lasă la cuptor timp de 15-20 de minute.
Pentru umplutură se spală bine caisele, se scot sâmburii și se taie felii.
Untul se freacă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile până când se obține o compoziție spumoasă. Se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă totul.Amestecul obținut se adaugă peste aluat iar pe deasupra se pun caisele tăiate. Bucata de aluat care a rămas se întinde bine și se taie fâșii, iar apoi se așează în formă de grilaj.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Tava cu tartă se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Citeste si: Rețete ușoare și rapide pentru vară: prepara-ți prânzul sau cina în doi timpi și trei mișcări
Rețeta de prăjitură pufoasă de caise este ideală pentru zilele de vară. Iată cât de simplu se prepară această prăjitură delicioasă!
Ingrediente- Prăjitură cu caise
Pentru cremă
Citeste si: Pandişpan cu căpşuni: Reţeta veche de acum 100 de ani
Pentru aluat
Mod de preparare- Prăjitură cu caise
Prăjitura cu caise este un desert perfect pentru atunci când ai poftă de ceva dulce, savuros și răcoros!
Mai întâi, se amestecă untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, apoi se pun ouăle pe rând, un plic de zahăr vanilat, laptele şi apoi faina amestecată cu praful de copt.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
Pasul următor: se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se pun deasupra caisele jumatăţi şi crema, obţinută prin amestecul untului foarte rece cu zaharul şi cu scorţişoară.
Citeste si: Spumă de căpşuni: Cea mai delicioasă reţetă
Prajitura cu caise se coace la foc potrivit, 45-50 de minute, şi se serveşte rece, taiata în patraţele potrivite.
Citeste si: Vişinată reţetă: Cum faci la tine acasă această băutură?