Tartă cu cireșe. Un desert perfect pentru zilele călduroase de vară
Tartă cu cireșe. Rețetele de vară sunt cele mai proaspete și gustoase, deoarece ne putem folosi de fructele și legumele românești. Iată o rețetă simplă de tartă cu cireșe, chiar în luna lui Cireșar!
Author: Laura Macovei miercuri 07 iunie 2023 , 10:39
Tartă cu cireșe. Cireșele sunt extrem de sănătoase și, pe lângă numeroasele beneficii, acestea se pot integra cu ușurință în deserturi. Iată o rețetă de un desert perfect pentru zilele călduroase de vară!
Mod de preparare: Se pregătește prima dată aluatul, pentru care amestecăm toate ingredientele și le frământăm până când compoziția devine omogenă. După aceea, putem băga aluatul la frigider timp de câteva ore.
Pregătim apoi crema cu iaurt, pentru care separăm ouăle și batem albușurile cu zahărul. Punem zahărul treptat și amestecăm până când se obține o bezea.
Într-un alt bol, amestecăm iaurtul cu gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, amidonul și grișul.
Ulterior, peste amestecul cu iaurt adăugăm bezeaua și amestecăm ușor toată compoziția.
Scoatem aluatul de la frigider și tăiem un sfert din el, pe care îl punem din nou la rece.
Întindem bucata respectivă de aluat într-o tavă și îl dăm la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 180 de grade. Scoatem aluatul din cuptor și punem compoziția de iaurt și ornăm cu fructele alese de noi, în acest caz cu cireșele, dar se pot adăuga și alte fructe, după preferințe.
Cu bucata de aluat de la frigider decorăm tarta exact așa cum ne dorim. De exemplu, putem să tăiem aluatul în formă de fâșii sau să îl rupem în bucățele.
Punem apoi tarta la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.