Este vestea momentului! Tribunal de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să reducă suspendarea Simonei Halep de la 4 ani, la 9 luni.

Ce a transmis Simona Halep după decizia TAS?

Totodată, același tribunal a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei Halep.

"Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de Tribunalul Independent al ITF va fi redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023.

Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită partea operativă a hotărârii arbitrale cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător. De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de dna Halep de la 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA și se admite parțial apelul declarat de Simona Halep (se respinge cererea acesteia de a anteda începutul suspendării la 29 august 2022)", se arată în decizia oficială a TAS.

La scurt timp după decizie, sportiva, care se află în Dubai a transmis un mesaj. Aceasta a spus că și-a menținut tot timpul credința că adevărul va ieși la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă.

De asemenea, tenismena a spus că abia așteaptă să se întoarcă pe teren, acolo unde se simte cel mai bine.

”Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit.

Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început; Și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a transmis Simona Halep.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Reacție tată Simona Halep

Ea este Simona Halep.

[Sursa foto: Simona Halep - Instagram]

Citește și: Veste bună pentru Simona Halep! Tenismena se poate întoarce pe teren: ”Credința mea a fost pusă la încercare”

Tatăl tenismenei, supărat pentru ce s-a întâmplat

Stere Halep, tatăl tenismenei a făcut și el primele declarații. Acesta a spus că era sigur că așa se va întâmpla, însă el este în continuare supărat pentru ceea ce s-a întâmplat, de când fata sa a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în octombrie 2022, după un meci din primul tur la US Open.

"Pentru ce felicitări? Știam de prima dată că așa se întâmplă, eu v-am declarat de prima dată că Dumnezeu are grijă și va rezolva problema, așa cum s-a întâmplat.

Ne simțim puțin supărați, nu trebuia să se întâmple ce s-a întâmplat. Trebuie să vorbim cu Simona, e la Dubai. Când ați fost prima oară la poartă la mine v-am spus că Dumnezeu va face dreptate, că suntem curați față de Dumnezeu. Domnul a făcut dreptate. De atunci ne așteptam, trebuie să treacă puțin timp... Dacă începeți să vă puneți în locul unui părinte o să vedeți ce greu este", a precizat Stere Halep.

Reacție tată Simona Halep

Ea este Simona Halep.

[Sursa foto: Simona Halep - Instagram]

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Simona Halep, mesaj emoționant pentru fanii săi! „Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru susținerea voastră extraordinară”. Sportiva a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat

Simona Halep va putea participa la Roland Garros, care începe pe 20 mai 2024 și se încheie pe 9 iunie 2024, dar și la Turneul de tenis de la Wimbledon, care începe pe 1 iulie și se termină pe 14 iulie. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si