Când trebuie să schimbi anvelopele actuale cu un set nou de anvelope de iarnă

Citeste si: De ce a fost amânat programul Rabla 2022

Anvelopele trebuie schimbate și în momentul în care, anvelopele actuale sunt uzate și nu mai au aderență. Circulând cu astfel de anvelope, în condiții de iarnă precum zăpadă, polei sau ghețuș, nu îți pui doar viața ta și a familiei, în pericol, ci și viețile celorlalți participanți la trafic.

Spre deosebire de restul anvelopelor, anvelopele de iarnă sunt fabricate din materiale speciale, care le oferă o aderență sporită, astfel incât să împiedice deraparea mașinii în condiții de polei și zăpadă.

De multe ori, șoferii pot să evite coliziunea cu un alt autoturism doar prin simpla frânare la timp. Însă, dacă autoturismul nu este dotat cu cauciucuri de iarnă, iar drumul este alunecos, distanța de frânare poate sa crească periculos de mult, lucru care nu este tocmai dezirabil. Cauciucurile de iarnă oferă o putere de control mai mare asupra mașinii, și deci, o frânare exactă.

Echipează-ți mașina corespunzător cu anvelope de iarnă!

Echipează-ți mașina corespunzător cu anvelope de iarnă!

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Accident cumplit în Teleorman. O persoană a decedat

Cu toate că se recomandă înlocuirea regulată a anvelopelor de iarnă, alegerea unor cauciucuri noi poate fi considerată a fi o investiție, mai ales dacă, pe timpul iernii, șoferul își folosește autoturismul cât mai rar. Prin urmare, achiziționarea cauciucurilor potrivite pentru sezonul rece este necesară, pentru că, acestea au capacitatea de a asigura, siguranța rutieră dorită de fiecare șofer și pentru că folosirea acestui tip de anvelope este prevăzută in reglementările legale.

Citeste si: Accident teribil în Bran. O persoană a murit și o alta este grav rănită

Deși anvelopele de iarnă sunt cea mai bună alegere pentru sezonul rece, dacă nu vrei sa schimbi anvelopele de două ori pe an, poți apela oricând la anvelope all-seasons cu ajutorul cărora poți circula fără probleme tot timpul anului.

Echipează-ți mașina corespunzător cu anvelope de iarnă!

Echipează-ți mașina corespunzător cu anvelope de iarnă!

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Comandă online de pe Anvelope.ro pentru a economisi timp. Intră pe anvelope.ro si comandă anvelope rapid, cu doar câteva click-uri. Specialiștii de la Anvelope.ro au pe stoc o gamă variată de anvelope de iarnă și anvelope all-season pentru orice tip de vehicul și stil de condus, adaptate tuturor planurilor tale pentru această iarnă. Totul în funcție de bugetul pe care îl poți aloca.

Citeste si: Ce mașină are Tj Miles. Celebrul vlogger este un împătimit al mașinilor sport


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si