Close sidebar
Close sidebar

Telemea de Sibiu și iarna. Proprietarii de stane și-au modernizat liniile de stocare și producție

Celebra telemea de Sibiu nu mai tine cont de anotimp! Este produsa si acum, in toiul iernii! Proprietarii de stane au decis sa-si modernizeze liniile de stocare si productie, astfel incat sa imbine perfect retetele traditionale cu noile tehnologii.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

La primele ore ale diminetii in ferma lui Mihai Sopa din Marpod e forfota mare. Angajatii se pregatesc sa mulga oile. Strunga clasica de la stana a fost modernizata, iar mare parte din treaba se face acum mecanizat.

Mihai Sopa are peste 2500 de oi la Marpod, pe Valea Hartibaciului. De cativa ani s-a adaptat la cerintele clientilor si a inceput sa vanda miei si branza proaspata pe tot parcursul anului.

Laptele proaspat muls ajunge apoi la branzarie. Toate produsele de aici sunt preparate dupa retete vechi, transmise in familie din generatie in genratei. Imediat ce s-a scurs de zer, branza este taiata in calupuri si pusa in saramura.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Gustul special al branzei i-a dus faima chiar si dincolo de granitele tarii. Telemeaua de Sibiu a fost atestata ca produs produs cu indicatie geografica protejata in vara lui 2018. Un kilogram de telemea proaspata se vinde la stana cu 18 lei, iar cea veche maturata cu 22 de lei.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI