Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, fiind tipul de carne recomandat de cele mai multe ori de către specialiști atunci când vrem să urmăm o dietă pentru scăderea în greutate sau pur și simplu un regim alimentar pentru un stil de viață sănătos. 

Renumitul medic neurochirurg Vlad Ciurea spune că există un tip de pește care este cu adevărat o mină de aur pentru un organism sănătos.

Este vorba despre somonul sălbatic, care este extrem de bun pentru creier și care, în același timp, nu este bogat în calorii.

Citește și: Cum faci gem de cireșe fără zahăr. Trucul care te ajută să conservi gemul în lipsa zahărului

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

somon, peste, beneficii peste, carne de peste

Peștele are o mulțime de beneficii pentru sănătate. 

[Sursa foto: Unsplash]

Ce pește recomandă medicul Vlad Ciurea

Medicul a mai precizat faptul că proteinele pe care le produce peștele care trăiește în sălbăticie și care este activ sunt perfecte pentru celulele nervoase.

„Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori.

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.

Poate salatele sunt foarte bune, nu trebuie să spunem ce fel de salate, dar sunt foarte bune. La fel și toate fructele. Conopida este foarte bună pentru creier, din toate acestea alimente, creierul își ia ce are nevoie, cât mai bun, pentru a funcționa în condiții cât mai bune”,

a explicat Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Citește și: A mâncat cinci mese tip fast food pe zi și a ajuns să cântărească 127 de kilograme. Ireal cât a slăbit, după o decizie de moment. Cum a ajuns să își schimbe radical viața

somon, peste, beneficii peste, carne de peste

Somonul sălbatic, recomandat de specialiști. 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si