Animalele de companie precum câinii sau pisicile oferă stăpânilor lor companie, înțelegere și o legătură de devotament de natură unică. Pe de altă parte poate ai opta pentru păsări sau pești care îți vor aduce numeroase avantaje privind viața de zi cu zi. 

Iată așadar 3 motive importante pentru care ar trebui să-ți cumperi un animal de companie 

1. Animalele de companie te vor face să râzi

Animalele de companie îți vor oferi o stare de bine de fiecare dată când petreci timpul cu ele. Cum te-ai simți ca atunci când ajungi acasă un câine entuziasmat de venirea ta să latre și să se arunce în brațele tale de fericire? Îți poate oferi instant starea o dispoziție bună. 

Citește și: Bonă pentru animalele de companie

Totodată, proprietarii de pisici trăiesc momente savuroase când își urmăresc pisica încercând să prindă o lumină laser sau câinele încercând să-și prindă coada. Prin urmare oricât de grea a fost ziua pe care ai avut-o, un animal de companie cu siguranță va reuși să-ți pună zâmbetul pe buze. Nu uita că râsul reduce stresul, îți îmbunătățește starea de spirit și chiar poate arde calori, astfel că un animal de companie poate fi chiar ceea ce ai nevoie. 

2. Animalele de companie te învață valoarea altruismului

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Animalele de companie își învață stăpânii despre puterea & importanța altruismului într-un mod cu mult mai profund decât ar putea să o facă un om. Atunci când ai o legătură strânsă cu animalul tău de companie, vei face tot ce este posibil să-i oferi o îngrijire corespunzătoare de la hrana potrivită până la îngrijirile medicale urgente sau de rutină. 

Când vine vorba de mâncare, ar trebui să iei în considerare regimul pe care acesta ar trebui să-l respecte și să te asiguri că este bogat în proteine și fibre. Poți achiziționa hrană uscată pentru câini de pe Hornbach.ro unde vei găsi produse premium îmbogățite cu substanțe care vor contribui la starea de bine a câinelui tău. 

 Prin urmare, a avea un câine înseamnă a învăța despre puterea & valoarea altruismului, având în vedere că parcursul vieții lui stă în mâinile stăpânului său. 

3. Animalele de companie contribuie la dezvoltarea copilului

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Animalul de companie îi va ajuta pe copii să învețe abilități esențiale de viață și lecții precum empatia, responsabilitatea, rutina și organizarea. Totodată, le oferă acestora șansa de a dezvolta anumite sentimente, de a experimenta diverse trăiri și de a-și asuma responsabilitatea stării lui de bine. Toate acestea vor forma caracterul copilului și îl vor ajuta într-o măsură semnificativă privind dezvoltarea și educația lui. 

În concluzie, dacă încă te gândești cu privirea la cumpărarea unui animal de companie, să știi că ai la dispoziție beneficii importante pentru care ar trebui ca răspunsul să fie unul pozitiv.

Un animal de companie te va face să râzi, să reduci stresul, te va învăța valoarea altruismului și totodată, va contribui la dezvoltarea abilităților esențiale ale copilului tău. 

Citește și: Animalele de companie, primite oriunde


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si