Rețetă tort diplomat pentru Crăciun 2022 sau Revelion 2023. Torturile de casă reprezintă un adevărat deliciu, dar și o bucurie pentru cei din familie și cei invitați la masă.

Fie că este vorba de Crăciun sau Revelion torturile de casă sunt întotdeauna gustoase și merită savurate la masă, în familie. 

Iată cum poți face cel mai bun tort diplomat de Crăciun 2022 sau Revelion 2023!

Rețetă tort diplomat pentru Crăciun 2022 sau Revelion 2023.

Tort diplomat: Rețeta perfectă pentru Crăciun 2022 sau Revelion 2023

[Sursa foto: savoriurbane.com]

Ingrediente tort diplomat

  • 5 ouă întregi
  • 200 grame de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 40 grame gelatină granulată sau foi
  • 450 grame compot de ananas sau alte fructe
  • 30 grame coajă confiată de portocală
  • 750 grame frișcă lichidă, îndulcită
  • fructe preferate proaspete, din compot: ananas, kiwi, mandarine, portocale, căpșuni, zmeură
  • 12 pișcoturi de șampanie, potrivit catine.ro.

Citește și: Sarmale de Crăciun. 4 rețete excepționale pentru masa de Sărbători

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mod de preparare tort diplomat

Se începe cu punerea gelatinei la hidratat în 100 de mililitri de sirop de ananas.

Ouăle întregi se pun într-o cratiță cu zahărul. Cratița se pune deasupra unei alte cratițe mai mari unde se pune apă fierbinte. Este important ca apa să nu atingă cratița cu ouă și zahăr. Se așează cratițele pe flacăra aragazului, la foc mediu. Cu ajutorul unui tel pară se amestecă intens ouăle și zahărul pentru ca aceste două ingrediente să se omogenizeze. Se amestecă continuu, aceasta trebuie să ajungă la 80 de grade Celsius și să aibă consistență de budincă.
Se iau cele două cratițe de pe foc și cea cu cremă se lasă să se răcească.

Citește și: Meniu de Crăciun 2022: Ce punem pe masă pe data de 25 decembrie? Preparatul care nu trebuie să lipsească

Gelatina hidratată se adaugă în crema caldă și se amestecă până se încorporează uniform în crema de ouă. În crema de ouă se adaugă și coaja de portocală confiată, fructele din compot și cele proaspete, tăiate înainte cuburi de dimensiuni potrivite sau în funcție de preferințe. Frișca lichidă se bate cu ajutorul unui mixer până când are consistența dorită și apoi se încorporează în crema de ouă unde au fost adăugate anterior și fructele.

Cu ajutorul unei forme de tort cu diametru de 25 de centimetri și inel detașabil va fi montat tortul diplomat. Interiorul formei se îmbracă cu folie de prospețime. La bază și pe pereți se pun fructe proaspete sau din compot tăiate frumos. Pentru a se lipi de folie pot fi umezite cu sirop de compot. Tortul poate fi îmbrăcat de jur împrejurul marginii cu pișcoturi.

Peste fructele așezate la baza tortului se pune o treime din crema de ouă. Peste cremă se pun pișcoturi înmuiate în siropul de la compot. Se adaugă din nou cremă și pișcoturi. Tortul se dă la rece pentru aproximativ 5-6 ore, iar apoi poate fi răsturnat pe un platou de tort și se îndepărtează cu grijă folia.

Tortul poate fi tăiat a doua zi după ce mai este dat la rece pentru câteva ore sau chiar peste noapte.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si