O echipă de medici de la Târgu Mureș a prelevat cordul la Spitalul Județean din Timișoara, iar acesta este în drrum spre Târgu Mureș cu un elicopter SMURD.

Citeste si: Prima pacientă supusă unui transplant pulmonar în pandemie a murit. Aceasta ar fi încetat să mai ia tratament

„Este vorba despre o intervenţie de transplantare a cordului pe care o vom efectua în această dimineaţă asupra unei tinere în vârstă de 16 ani aflată într-o stare avansată de isuficienţă cardiacă, ireductibilă, aflată la limita posibilităţilor de supravieţuire.

Cordul a fost prelevat în această dimineaţă de o echipă de chirurgi din Clinica noastră din Târgu Mureş, de la Spitalul Judeţean din Timişoara, de la o donatoarea în vârstă de 18 ani, victima unui accident rutier, în Timişoara, din ce ştiu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Clinică privată din București, acuzată de trafic de cornee

Ca de obicei, când este vorba despre un transplant, ne exprimăm condoleanţele faţă de pierderile familiei îndurerate, dar este foarte important pe de altă parte ca în aceste situaţii tragice nişte vieţi pot fi salvate. Subliniez pe de o parte gestul nobil al familiei şi pe de alta importanţa de a fi solidari şi să putem salva vieţi prin donare, ori de câte ori se poate.


Întotdeauna când există o astfel de situaţie, încercăm să găsim cel mai bun receptor posibil ţinând cont şi de acest aspect al vârstei, al greutăţii. Bineînţeles, în primul rând compatibilităţile de grup sangvin, există anumite repere pe baza cărora facem această alegere şi evident sperăm ca toate aceste lucruri să meargă bine”, a explicat Prof. Dr. Horaţiu Suciu.

Citeste si: VIDEO- A fost raportat primul pacient cu ciupercă neagră din acest an. Ce este și care este starea de sănătate a pacientului

Fata de 16 ani aștepta să facă transplantul cardiac de șase luni, având în vedere că boala ei a evoluat rapid.

„Din păcate acest transplant este doar al patrulea la Târgu Mureş, noi ne-am dori să fie mai multe, dar ştim cu toţii conjunctura actuală, cu pandemie, cu alte lucruri, este o creştere totuşi faţă de anul trecut dar din punctul meu de vedere insuficientă, ceea ce vă asigur este că tot personalul implicat în activitatea de transplant şi nu doar transplant cardiac se dedică 100% pentru a dovedi că se face medicină de performanţă şi în România”, a explicat acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si