Sunt rafinate, prețioase și au în gust aparte. Vorbim despre trufele negre, ciupercile care au căpătat o mare popularitate în restaurante.

Citește și: VIDEO- Câinii, adevărații căutători de trufe. Taiga reușește să identifice cantități impresionante de ciuperci

Bogdan Jurubiță, angajat restaurant: Într-adevăr, sunt foarte cerute la noi restaurant și cred că în toate restaurantele din București și din țară.

Este un nou trend, sunt în vogă trufele.”

Trufele sunt la mare căutare în restaurante

Bogdan recunoaște că în restaurantul unde lucrează, trufele își găsesc locul cu ușurință, în cerințele clienților. De la clasicul piure sau orez cu trufe, până la mușchi de vită și chiar burger, toate sunt pe placul marilor gurmanzi.

„Astăzi o să pregătesc o burrata pane roşii cherry pe un pat de avocado, cu măsline, rucola. Sună deja foarte interesant și delicios. Vom pune trufe la final.”

Un p reparat complex care îmbină mai multe gusturi într-o singură farfurie. Începem cu un pat de piure de avocado, roșii cherry tăiate, măsline pane și celebra burata prăjită.

Citește și: VIDEO- Sărbătoarea toamnei la Palatul din Avrig. Oaspeții au avut parte de diferite preparate culinare

„Și la final, trufa pe care am spălat-o mai devreme. Lăsăm până începe să taie trufa deasupra preparatului.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Doar câteva felii pentru a schimba total gustul preparatului. Mergem mai departe.

„Al doilea preparat pe care îl vom pregăti astăzi este un somon cu icre negre și trufe. Vom începe cu somonul. Punem puțin ulei de măsline pe plită, luăm somonul.”

Și aici avem nevoie de un pat de piure, de data aceasta de mazăre. Continuăm cu boabe de rodie, boabe de mazăre și câteva flori de decor.

„Gata și preparatul număr 2, somonul cu icre negre și trufe.”

Iar dacă nici acum nu vi s-a făcut poftă,  Bogdan ne propune și cel de al treilea preparat: un antricot de vită în stil Rossini.

„Și puțin coniac să flambăm antricotul.”

Iar după ce vită a fost gătită trecem la asamblat. La final, nu uităm de sosul de trufe.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Vom îmbrăca o bucată din acest antricot în polițele de aur. Vom pune și câteva trupe în interior și-l vor turna peste antricotul nostru cu foițe de aur și foie gras. Preparatele noastre din meniu ce conțin trufe pot începe de la prețul de 90 de lei și preparatele pe care le-am pregătit astăzi, spre exemplu, o să ajungă undeva la 200 de lei.”

Iar aceste ciuperci prețioase își găsesc cu ușurință locul și în preparate obișnuite, precum paste sau pizza.

În restaurantul lui Bogdan Cârstea, pizza cu trufe este vedeta meniului.

Bogdan Cârstea, proprietarul localului: Trufa o folosim pe pizza și paste. De ce este atât de cerută? E o chestie de gust, adică trufa este foarte intensă. Îți place sau nu-ți place, de asta am și ales să folosim pe două preparate cerute și vândute, vorbesc aici de paste și pizza.”

Un kilogram poate ajunge să coste chiar și 1.000 de euro

Aici, prețul unor astfel de preparate ajunge la 55 de lei. Trufele negre se culeg din zona Maramureșului și de regulă se vând în restaurante la kilogram.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si