Close sidebar
Close sidebar

Trump îl acuză de ”trădare, răzvrătire, insurecţie” pe Hawk Newsome, un cadru din mişcarea Black Lives Matter

Donald Trump îl acuză pe unul dintre conducătorii mişcării Black Lives Matter (BLM), Hawk Newsome, de faptul că a îndemnat la insurecţie, într-un interviu acordat postului său preferat, Fox News, relatează AFP.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Aceasta este trădare, răzvrătire, insurecţie”, a scris preşedintele american pe Twitter referindu-se la declaraţii ale preşedintelui filialei BLM din New York, Hawk Newsome.

”Dacă această ţară nu ne dă ceea ce vrem, vom face acest sistem cenuşă şi-l vom înlocui”, ameninţa miercuri activistul.

”Aş putea vorbi atât la figurat, cât şi la propriu, este o chestiune de interpretare”, a adăugat el.

Hawk Newsome a declarat ulterior că nu încurajează revolte, dar că nici nu le condamnă.

Donald Trump caută să-şi cultive, de la începutul manifestaţiilor împotriva rasismului care zguduie Statele unite, o imagine de dur împotriva mişcării.

Citeste si: Orban: Condamn public atitudinea iresponsabilă a liderilor politici

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

El a postat în mai multe rânduri mesaje pe Twitter în care pare să îndemne forţele de ordine să-şi marcheze teritoriul în stradă.

”Lege şi ordine” (”LAW AND ORDER”) a devenit sloganul său favorit pe twitter de mai multe săptămâni.

Şeful statului a sugerat într-o serie de tweeturi joi că, la New York, manifestanţi au îndemnat ca poliţiştii să fie ”prăjiţi ca şunca”.

Însă nimeni nu a folosit de la începutul manifestaţiilor şi până acum acest slogan la New York.

”Poliţiştii din New York sunt furioşi”, a scris Trump pe Twitter evocând acest slogan.

Citeste si: Previziuni sumbre lansate de economiști pentru următorii 10 ani. 4 mari catastrofe care amenință omenirea

Niciun reprezentant al Poliţiei din New York (NYPD)- din conducere ori sindicate- nu a făcut declaraţii publice cu privire la acest subiect.

Donald Trump susţine, de asemenea, că primarul New Yorkului Bill de Blasio a dat undă verde ca cuvintele ”Black Lives Matter” să fie scrise cu vopsea pe 5th Avenue, exacat în faţa Trump Tower, domiciliul milirdarului republican, în Manhattan.

Citeste si: Proteste în SUA după moartea lui George Floyd. Demonstraţii paşnice, cu muzică şi dans, în majoritatea oraşelor. Poliţia din Seattle a intervenit violent- VIDEO

Iniţiativa a fost validată pentru ca, ”de fiecare dată când (Donald Trump) revine în ceea ce numeşte oraşul său, să-şi amintească că vieţile celor de culoare contează” a confirmat miercuri, în cotidianul The New York Daily News, o purtătoare de cuvânt a Primăriei New Yorkului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI