Close sidebar
Close sidebar

Un alt accident feroviar dezastruos în India, cu zeci de morți și răniți! Autoritățile sunt în alertă

Un tren de marfă s-a ciocnit violent de un tren plin cu pasageri. Au fost înregistrate zeci de decese și oameni răniți.

Simona Costache,

[Sursa foto: X / India Today]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O tragedie a avut loc în India în satul Bengalul de vest, după ce un tren de marfă s-a lovit de un tren plin de pasageri. În urma impactului puternic, 13 persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva zeci au fost rănite. Autoritățile au intervenit de urgență la fața locului.

Presa locală a făcut publice imaginile de la locul impactului, în care se observă daunele carambolului, derapaje de pe șină, porțiuni din tren zdrobit sau răsucit. Trenul Kanchanjunga Express, care se îndrepta spre Calcutta, a fost lovit de trenul de marfă, moment în care trei vagoane ale trenului plin cu pasageri au ieșit de pe șine. 

„Medici, ambulanțe și echipe de intervenție în caz de dezastru au fost trimise la fața locului pentru salvare, recuperare și asistență medicală.

A fost inițiată acțiunea în regim de urgență”,  a scris șefa locală, Banerjee, pe X.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

La scurtă vreme de la accidentul feroviar, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a transmis un mesaj prin care și-a exprimat regretul, dar și implicarea în operațiunea de salvare.

„Mă rog ca răniți să-și revină cât de curând. Am vorbit cu oficialii și am evaluat situația. Operațiunile de salvare sunt în desfășurare pentru a-i ajuta pe cei afectați”, a scris Modi pe X.

Citește și: Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar: „A declarat că este singura”

Dezastrele feroviare se țin lanț în India

Accidentul feroviar are loc la circa un an după cea mai mare tragedie feroviară din întreaga istorie a Indiei, care s-a soldat cu decesul a 300 de persoane.

S-a produs în estul statului Odisha, fiind implicate două trenuri de pasageri și unul de marfă. 

India, ce mai dens populată țară, deține una dintre cele mai extinse rețele feroviare din întreaga lume, iar în momentul de față sunt date spre circulație 11 000 de trenuri care acoperă 67 000 de mile de șine. Cea mai des evocată cauză a dezastrelor feroviare este cea a infrastructurii degradate. Doar în anul 2021, cel puțin 16 000 de persoane au decedat în circa 18 000 de accidente feroviare în India, conform informațiilor emise de Biroul Național de Evidență a Crimelor.

Citește și: VIDEO Premieră planetară: prima competiție miss AI. Reprezentanta României, printre finaliste

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI