Close sidebar
Close sidebar

Un meteorit uriaș, cât 5 munți Everest, a făcut oceanul planetar să dea în clocot. Oamenii de știință spun că "am avut noroc"

Un meteorit uriaș descoperit pentru prima dată în 2014 ar fi provocat un tsunami mai mare decât oricare altul în istoria umană cunoscută și a făcut ca oceanele să fiarbă, au descoperit oamenii de știință, potrivit BBC News.

Sorin Negru,

Meteoritul era de 6 ori cât muntele Everest


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Meteoritul ar fi fost de 200 de ori mai mare decât cel care a distrus dinozaurii, iar când s-a izbit de Pământ planeta noastră era la începutul evoluției sale, cu trei miliarde de ani în urmă.

Citește și: Moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr, aduse la pelerinajul de Sf. Dumitru din București

Potrivit sursei citate, oamenii de știință s-au dus la locul impactului din Africa de Sud pentru a recolta bucăți de rocă și a înțelege accidentul planetar pre-istoric.

Echipa de savanți a găsit, de asemenea, dovezi că impacturile masive de asteroizi nu au adus doar distrugere pe Pământ, ci au ajutat viața timpurie să prospere.

Cât de mare era meteoritul S2

"Știm că, după ce s-a format Pământul, au existat încă o mulțime de resturi care zburau în jurul spațiului, care s-ar fi izbit de Pământ”, a declarat profesorul Nadja Drabon de

la Universitatea Harvard, autorul principal al noii cercetări.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

"Dar acum am descoperit că viața a fost cu adevărat rezistentă în urma unora dintre aceste impacturi uriașe și că de fapt a înflorit și a prosperat”, spune omul de știință.

Meteoritul S2 era mult mai mare decât roca spațială care a dus la dispariția dinozaurilor în urmă cu 66 de milioane de ani.

Meteoritul care a ucis dinozaurii avea o lățime de aproximativ 10 km, sau aproape înălțimea Muntelui Everest.

Dar S2 avea o lățime de 40-60 km și masa sa era de 50-200 de ori mai mare.
A lovit când Pământul era încă în primii ani și arăta foarte diferit.

Planeta noastră era pe atunci doar o lume de apă cu doar câteva continente ieșite din mare. Viața era foarte simplă- microorganisme compuse din celule unice.

Lovitura formidabilă care a făcut oceanul planetar să fiarbă a ajutat la crearea continentelor și la evoluția vieții pe Pământ.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI