Val de căldură la sfârșitul lunii septembrie! După episodul de ploi și de răcire a vremii, meteorologii se așteaptă la un nou front atmosferic care să aducă temperaturi ridicate în toată țara. 

Citeste si: Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată

Temperaturile cresc de la o zi la alta, iar vineri și sâmbătă putem ajunge la maxime de 32 de grade în zonele de sud-est, cu 30 de grade în Capitală

"Deși suntem la finalul primei luni de toamnă, vorbim în continuare de fenomene specifice sezonului cald, inclusiv despre temperaturi ridicate", transmit meteorologii ANM. 

Vineri și sâmbătă, temperaturi de vară

Ne vom bucura de câteva zile cu temperaturi ridicate pentru că vineri și sâmbătă, cel puțin în partea de sud și sud-est a țării valorile termice vor ajunge la 30-32 de grade. În zona Capitalei vor fi 30 de grade.

Citeste si: Meteo 27.09.2022 seară

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În ultimele 24 de ore, au fost manifestări de instabilitate atmosferică mai ales în zonele de sud-vest ale țării. 

Însă de miercuri vremea se ameliorează din punctul de vedere al ploilor, acestea vor fi prezente doar pe arii izolate, în zonele de deal și munte.

Gradul de instabilitate atmosferică este în scădere, transmit specialiștii ANM, potrivit Romania TV.

De duminică vremea se răcește din nou

De duminică vremea începe să se răcească în majoritatea zonelor, la început în zonele de vest și nord-vest, iar apoi treptat răcirea vremii va surveni și în regiunile sudice și temperaturile se apropie de cele normale pentru această perioadă din an. 

Citeste si: Cum va fi vremea în luna octombrie 2022. Prognoza meteo pentru următoarele 30 de zile

În zona Banat, temperaturile maxime medii se vor încadra între 20 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie și cea mai coborâtă valoare în data de 28 septembrie.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În Moldova, vremea va fi caldă la final de săptâmână, cu cele mai ridicate valori în 30 septembrie și 1 octombrie (26-27 de grade), apoi aceasta va scădea treptat până la medii de 18...20 de grade, valori apropiate de normele climatologice. 

În Muntenia, vremea va fi caldă toată săptâmâna, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 25 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în 30 septembrie și 1 octombrie, apoi aceasta va scădea treptat. 

Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 8 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 1 și 2 octombrie și cele mai scăzute spre sfârșitul săptămânii viitoare (7-8 octombrie).  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si