Daciana Sarbu, sotia fostului premier Victor Ponta, a fost initiatoarea unui proiect intitulat „Suntem ceea ce mancam”, care urma sa-i convinga pe membrii Comisiei Europene sa implementeze legi in domeniul nutritiei, care sa previna obezitatea. “Exista o legătura profunda intre alimentaţie si sănătate; cat mai mulţi oameni trebuie sa înţeleagă aceasta legătura, prin educaţie nutriţionala, si cat mai multe politici concrete trebuie sa facă opţiunile sănătoase accesibile tuturor, fiindcă doar aşa putem spera sa stopam criza obezităţii” a scris eurodeputata PSD, care este vicepresedinte al Comisiei de Sanatate publica din Parlamentul European.

Daciana a adus diversi specialisti, printre care si Mihaela Bilic, care au sustinut conferinte de sustinere a proiectului.
Daciana Sarbu a incercat sa-i convinga pe cei din Comisia Europeana sa adopte legi in domeniul nutritiei
Daciana Sarbu a incercat sa-i convinga pe cei din Comisia Europeana sa adopte legi in domeniul nutritiei
“Comisia Europeana trebuie sa vina cu propuneri ferme de politici publice menite sa reducă amploarea obezităţii; printre aceste teme se afla reformularea alimentelor pentru reducerea cantităţilor de sare, grăsimi saturate si zahar; limitarea consumului de grăsimi; diminuarea cantităţilor de zahar permise în alimentele pentru sugari si copiii de vârste mici”, a mai sustinut Daciana. Cu toate eforturile sale, proiectul a fost respins. “Sunt dezamagita! Comisia Europeana a considerat ca proiectul meu pilot in domeniul nutritiei este prea ambitios pentru scopul de a-i ajuta pe profesori si pe parinti sa protejeze sanatatea copiiilor”, a anuntat Daciana Sarbu.
Presa politica sustine ca Victor Ponta, sotul Dacianei Sarbu, ar putea demisiona din PSD
Presa politica sustine ca Victor Ponta, sotul Dacianei Sarbu, ar putea demisiona din PSD

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si