Barbatul, un tanar de etnie roma, a intretinut relatii sexuale cu o minora de 12 ani despre care le-a spus judecatorilor ca este sotia lui. El le-a marturisit ca s-a casatorit cu ea in Romania, in 2016, pe vremea cand fata avea doar 11 ani.

Ulterior, cei doi s-au dus in Marea Britanie sa munceasca. Relatia considerata ilegala in Anglia a fost descoperita de politistii britanici in timpul unei razii la o spalatorie auto din Epping.

Masina romanului a fost oprita si in timp ce ii verificau documentele, politistii au observat ca fata de 12 ani din masina cu el este gravida.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Degeaba a incercat sa le explice omul ca minora este sotia lui si ca in traditia roma acest lucru este comun pentru ca politistii l-au arestat si l-au dus in fata judecatorilor.

Avocatii tanarului incearca sa demonstreze ca acest caz este unul exceptional cu circumstante neobisnuite petrecut pe fundalul cultural al inculpatului si ca nu exista exploatare sau constrangere. "A fost un consimtamant in cadrul casatoriei, desi este o casatorie ilegala.

Este o practica raspandita, un obicei vechi care este inca folosit si nu este considerat ceva rau in cultura lor", au spus avocatii.

Britanici nici nu au vrut sa auda de asa ceva si l-au condamnat la sase ani de puscarie. "Relatia sexuala cu minori sub 16 ani este impotriva legii si avem de a face cu un copil de 12 ani, indiferent de obiceiurile din alta tara.

Ea este un copil care asteapta un copil si despre care mi s-a spus ca nu va avea o educatie in Romaia. Acesta nu este un caz de consimtamant pentru ca minorii trebuie sa fie protejati de ceilalti si de ei insisi", a spus judecatorul care a dat sentinta. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si