Încă de la începutul războiului, viața oamenilor a devenit mai scumpă. România nu face excepție, nici pe departe. 

Deși cetățenii români se plâng de prețurile mari la carburanți, se pare că există cazuri și mai grave, chiar lângă țara noastră. Ungurii aleg să călătorească până în România pentru a-și alimenta mașinile, după ce un litru de benzină sau motorină a ajuns la niște prețuri astronomice în țara lor.

Citește și: Analiză. Cât ne costă încălzirea în mai multe orașe din țară

Ungurii vin în România ca să își alimenteze mașinile

Prețurile la carburanți au crescut alarmant în toată Europa de la început războiului din Ucraina. Situația se înrăutățește de la țară la țară, fiind și cazul Ungariei. 

Se pare că ungurii preferă să străbată drumuri lungi pentru a-și alimenta mașinile, venind până în România. Din luna decembrie și până în prezent, oamenii au început să sesizeze tot mai multe mașini cu numere străine care au venit în România pentru combustibil.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Un nou val de scumpiri la carburanți. Care este azi prețul la benzină și motorină

Cât costă un litru de motorină sau de benzină în Ungaria

După creșterile alarmante ale prețurilor, tot mai multe țări au introdus măsuri care să îi ajute pe oameni să treacă peste criză. O metodă în acest sens este plafonarea prețurilor. 

Plafonarea prețurilor a fost eliminată în Ungaria în decembrie 2022, iar accizele au fost majorate.

Citește și: Preț carburanți 25 ianuarie 2023: Scumpire semnificativă. Benzina și motorina au înregistrat miercuri o nouă creștere de preț

În Ungaria, un litru de motorină a ajuns la 8,60 de lei, mai mult cu 80 de bani comparativ cu România. Un litru de benzină se vinde cu prețul de 7,80, mai mare cu aproape un leu față de țara noastră.

Citește și: Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în Zanzibar. Corina face cozonaci și prăjituri după rețetele românești

Acest lucru are, în continuare, efecte grave asupra bugetului oamenilor și a dus la un preț de 8,60 lei pentru un litru de motorină, mai mult cu 80 de bani comparativ cu România. În ceea ce privește benzina, un litru se vinde cu prețul de 7,80 lei, mai mare cu aproape 1 leu față de țara noastră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si