Close sidebar
Close sidebar

Unsprezece copii au fost diagnosticaţi cu gripă la sfârşitul săptămânii trecute în Buzău. Patru dintre ei au fost aduşi la Bucureşti.

Douăsprezece persoane, între care 11 copii, au fost diagnosticate cu gripă de tip A sau B în urma testului rapid, după ce au ajuns în weekend la Spitalul Judeţean Buzău cu simptome specifice gripei. Patru dintre copii au fost transferaţi la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală, având insuficienţă respiratorie. În Spitalul Judeţean Buzău au fost luate mai multe măsuri de prevenţie.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, în perioada 18-20 ianuarie, la U.P.U Pediatrie s-au prezentat 11 copii, cu vârste cuprinse între 1-12 ani, care, in urma testului rapid de gripă, au fost diagnosticaţi cu gripa de tip A şi B. Copiii prezentau febră foarte mare, cefalee, unii şi vărsături.

De asemenea, un tânăr de 20 de ani care a ajuns la spitalul din Buzău a fost diagnosticat cu gripă de tip B în urma testului rapid.

Citeste si: Alex, fratele cel mare al celor patru copii arși de vii la Timișoara, mărturisiri terfiante: "A încercat să intre în cameră, dar nu a putut..."

Citeste si: Primul scandal de la Survivor! Faimoasa Cristina Șișcanu sare la gâtul Războinicului Andi: „Râzi ca fraierul! Nu ai voie, când un om e în suferință”

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Din cauza stării grave în care se aflau, patru copii au fost transferaţi la Spitalul ”Victor Babeş”, din Capitală.

Alţi patru copii şi adultul au fost internaţi la Buzău, în Secţia de boli infecţioase, iar ceilalţi 3 au primit tratament la domiciliu, cu recomandarea de a reveni dacă starea lor se înrăutăţeşte.

Luni, DSP Buzău a dispus efectuarea unei dezinfecţii la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, fiind decise şi alte măsuri care să prevină răspândirea gripei.

Citeste si: VIDEO| Copile de 13 ani, luate cu salvarea din mall. Fetele consumaseră droguri sintetice

Citeste si: Cristina Țopescu urma să se mute într-un centru destinat persoanelor cu dizabilități! ”M-a întrebat dacă ar putea locui acolo”! Care urma să fie rolul ei?

”Din cauza numărului foare mare de prezentări la UPU Pediatrie din acest week-end şi în urma confirmării prin test rapid a gripei în cazul a 11 copii şi un adult, s-a luat decizia ca astăzi să se facă o dezinfecţie aero micro floră şi de suprafeţe la Urgenţe Pediatrie.

De asemenea, s-a luat decizia ca personalul medical şi pacienţii suspecţi de gripă să poarte echipament de protecţie, respectiv masca. În ceea ce priveşte secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie, vizitele au fost suspendate”, a declarat luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI