Specialiștii au ajuns la concluzia că usturoiul este un aliment minune. Un cățel de usturoi, consumat pe stomacul gol, în fiecare dimineață, aduce multe beneficii organismului. Efectele pozitive ale usturoiul asupra corpului se vor observa din primele zile, potrivit informațiilor transmise de csid.ro.

Beneficiile usturoiului, alimentul minune din bucătărie

Usturoiul este considerat un aliment minune datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce organismului. Acest produs este recomandat consumului zilnic, pe stomacul gol, în stare crudă.

Este suficient un singur cățel de usturoi, în fiecare dimineață, pentru a ajunge să vezi impactul pozitiv al acestuia în viața ta.

Citește și: "Am renunțat să consum aceste 3 alimente după ce am devenit nutriționist". Sfatul neașteptat al unui terapeut cunoscut

Usturoiul, alimentul minune din bucătărie

[Sursa foto: istockphotos]

Usturoiul contribuie semnificativ la îmbunătățirea sistemului imunitar. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că persoanele care consumau usturoi se îmbolnăveau foarte rar de gripă sau răceală. Un studiu realizat pe un eșantion de 146 de persoane a arătat că persoanele care au consumat usturoi, zilnic, răceau cu 63% mai puțin decât cei care nu o făceau, iar perioada răcelii era cu până la 70% mai scurtă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un alt beneficiu al consumului de usturoi pe stomacul gol este reducerea hipertensiunii arteriale. Acest lucru se datorează cantității de alicină care se regăsește în usturoi. Alicina din usturoi acționează mai activ atunci când usturoiul este consumat în stare crudă pentru că îmbunătățește circulația sângelui. Usturoiul contribuie la menținerea sănătății inimii.

Citește și: Rețeta băuturii miraculoase, care te va ajuta să ai un somn liniștit. O poți prepara acasă, din câteva ingrediente simple

Usturoiul, alimentul minune din bucătărie

[Sursa foto: istockphotos]

Un cățel de usturoi consumat în fiecare dimineață, pe stomacul gol, acționează ca un antibiotic asupra organismului. Alicina, compusul care contribuie și la reducerea tensiunii arteriale, ajută la apărarea organismului împotriva patogenilor. În aceste condiții, usturoiul poate preveni infecțiile și contribuie la scăderea severității bolilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si