Vaccin anti-COVID-19 dezvoltat în Rusia

Centrul Federal pentru Sănătatea Animalelor a început să dezvolte vaccinul în primăvară, după ce s-a stabilit că virusul SARS-CoV-2 se transmite de la oameni la animale, informează Reuters, citată de Agerpres. Vaccinul rusesc destinat animalelor vizează în special iepurii, nurcile şi pisicile.

Studiile clinice se vor încheia în ianuarie, iar procesul de aprobare va începe, probabil, la sfârşitul lunii februarie, după cum a declarat pentru sursa citată Iulia Melano, asistentă a directorului Autorităţi Federale Sanitar-Veterinare din Rusia.

OMS se îngrijorează cu privire la transmiterea virusului între oameni şi animale

Luna trecută, Danemarca a dispus sacrificarea tuturor celor 17 milioane de nurci din fermele sale după ce s-a ajuns la concluzia că o tulpină a virusului, care a fost transmisă de la oameni la nurci, a suferit mutaţii şi s-a răspândit înapoi la oameni.

Rusia se aşteaptă la solicitări pentru noul vaccin din partea crescătorilor de animale pentru blană din ţară, dar şi din Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Două cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la pisici din Rusia, însă populaţia sa de nurci nu a fost afectată, conform Rosselkhoznadzor.

Ivan Nesterov, directorul interimar al companiei de stat Russian Sable, a afirmat luna trecută pentru postul de televiziune Zvezda că Rusia urmează să testeze un vaccin şi îşi va vaccina populaţia de nurci odată ce procesul va fi încheiat.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la un deficit de blănuri de nurcă, în contextul în care Danemarca era principalul exportator, preţurile au crescut cu până la 30% în Asia, potrivit Federaţiei

Internaţionale a comerţului cu Blănuri (IFF).

Citeste si: Compania care lansează ultima fază a testelor clinice ale vaccinului său împotriva covid-19 în Europa şi America de Sud, asupra unui număr de ”peste 35.000 de participanţi”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si