Pfizer va solicita autorizaţie de urgenţă 

Anunţul a fost făcut la două zile după ce autorităţile americane au anunţat că și copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea primi doze de vaccin Pfizer/BioNTech încă de săptămâna viitoare.

Citeste si: India este aproape de colaps sanitar. Ce se află în spatele creșterii îngrijorătoare a numărului de bolnavi COVID-19

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Câte persoane au voie să participe la botez, cununie civilă şi religioasă sau nuntă în starea de alertă din 2021?

Președintele SUA a lansat în aceeaşi zi o nouă etapă a campaniei de vaccinare Covid-19 în Statele Unite, care trebuie să integreze adolescenţii şi să vizeze americanii mai reticenţi, cu un nou obiectiv ca cel puțin 70% dintre americani să fie imunizați cu cel puțin o doză, până la sărbătoarea naţională din 4 iulie. Joe Biden a anunţat, de asemenea, o ţintă de 160 de milioane de americani complet imunizaţi până la aceeaşi dată.
"Vreau ca părinţii americani să ştie că atunci când va veni acest anunţ, vom fi gata să acţionăm imediat", a declarat Joe Biden.

20.000 de farmacii vor putea vaccina imediat adolescenţii, iar dozele vor fi apoi trimise pediatrilor, a spus el.

FDA a asigurat că va studia cererea de autorizare "cât mai repede şi cât mai transparent posibil."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si