Close sidebar
Close sidebar

Care este, de fapt, valabilitatea cazierului judiciar

Ai nevoie să-ți scoți cazierul însă nu știi care este valabilitatea actului?! Noi îți oferim toate răspunsurile în legătură cu actul numit cazier judiciar.

Georgiana Balaban,

Așa arată un cazier judiciar. [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un cazier judiciar înseamnă toate informațiile strânse de justiție referitoare la antecedentele judiciare ale unei persoane. Documentul poate fi obținut la cerere.

Cererea pentru a obține un cazier judiciar, poate fi făcută personal sau prin intermediul unui reprezentant. Cazierul este eliberat în trei zile de către instituție și valabilitatea lui durează șase luni.

Ce nu apare trecut în cazierul judiciar

Trebuie știut faptul că în cazierul judiciar nu vor apărea sancțiunile penale pronunțate pentru fapte săvârșite în timpul minorității, de asemenea nici măsurile de siguranță luate fără aplicarea unei pedepse, cu excepția internării medicale și a interzicerii ocupării unei funcții sau a exercitării unei profesii.

Lipsite din cazier vor fi și datele referitoare la persoanele față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sau față de care a fost luată una dintre măsurile preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Ghișeu- eliberare cazier judiciar. [Sursa foto: google]

Cerere cazier judiciar

În contextul pandemiei de Sars-Cov-2, cererea pentru obținerea unui cazier judiciar poate fi făcută și online.

Pentru a obține un astfel de document ai nevoie de un act de identitate. Actul de identitate constă în prezentarea unui buletin, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, sau permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate.

Cazierul este valabil 6 luni de la data primirii şi va fi folosit numai în scopul pentru care a fost eliberat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI