Close sidebar
Close sidebar

Varza murată. Trucuri folositoare pentru ca varza murată să iasă perfect

Varza murată este extrem de gustoasă și nu trebuie să lipsească din unele rețete dar și de la delicioasele sărmăluțe, însă multe dintre gospodine fac anumite greșeli care împiedică varza să iasă așa cum trebuie. În continuare va oferim câteva trucuri folositoare pentru o varză murată delicioasă!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Varza murată. Ideal ar fi că butoiul să fie de stejar. De asemenea, este indicat ca butoiul să aibă o cană de lemn sau de metal, fixată în el.

    Varza se lasă aproximativ 15 zile afară, că să o atingă bruma și să se frăgezească.

    Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

    Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

    Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

    Citeste si: Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

    Varza murată. Butoiul de stejar se opărește și se lasă o zi cu apă și 1 kg de var nestins în el, ca să se curețe de impurități.

    Apoi butoiul se spală în câteva ape clocotite.

    Pe fundul butoiului (așezat în pivniță) se presară un strat de sare, foi de varză, cimbru, mărar, boabe de porumb și câteva felii de gutui.

    Citeste si: Murături. Cum se face saramura perfectă. Secretul gospodinelor!

    Varza murată. Un lucru de reținut este acela că nu toată varza este potrivită pentru murat.

    În plus, dacă folosiți varză murată în special pentru realizarea sarmalelor, trebuie ținut cont că nu toată varză este bună pentru această rețetă. Este recomandat ca varză să fie de toamnă, cu frunza mai fină și mai subțire decât cea de vară. Căpățânile trebuie să fie pline, iar frunzele să fie neatacate de boli sau insecte. Este bine de știut ca varza bună pentru sarmale trebuie să aibă frunzele subțiri și fine, cu nervurile mai mici, căci altfel va va fi foarte greu să rulați umplutura.
    De asemenea, căpățâna trebuie să fie complet învelită, frunzele greu de desfăcut. Un truc important la alegerea verzelor pentru murat ține de dimensiunea căpățânilor, care trebuie să aibă cel mult 20 de centimetri în diametru și nu mai puțin de 15 centimetri.

    Citeste si: Friptură cu cartofi prăjiţi- combinaţia care îţi distruge sănătatea! Avertismentul doctorilor

    Varza murată. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc este legat de vas, pentru ca varza murată să fie reușită.

    Vasul trebuie să fie dezinfectat inițial cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Astfel, doza recomandată este o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu la un litru de apă, scrie bzi.ro.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI