Evident, în tot acest timp, actorul făcea senzaţie pe scenele teatrelor bucureştene, rolurile interpretate de artist fiind, cu siguranţă, memorabile, reuşind, de fiecare dată, să smulgă aplauze la scenă deschisă.

Cu toate acestea, Vasile Muraru nu a jucat doar în comedii uşoare, spumoase, el având, în paralel, o carieră cât se poate de serioasă ca actor în diverse documentare. Iar unul dintre documentarele, realizat chiar de National Geographic, cel în care sunt prezentate ultimele zile ale lui Napoleon, îl are pe Vasile Muraru în rolul principal.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Realizat cu câţiva ani în urmă, documentarul inspirat din viaţa marelui comandat de oşti francez, a fost extrem de bine primit de presa de specialitate, iar Vasile Muraru lăudat pentru rolul pe care l-a interpretat, asemănarea cu personajul fiind una evidentă. De altfel, recunoştea actorul român, la acea vreme, pentru a intra în pielea lui Napoleon s-a documentat săptămâni bune înainte, încercând să îl copieze perfect pe fostul conducător al Franţei.

Filmările documentarului s-au făcut în România. Bucureştiul a fost ales ca locaţie pentru filmări şi pentru costurilor scăzute de producţie, dar şi pentru că oraşul oferea posibilitatea de a reconstitui cât mai fidel atmosfera epocii lui Napoleon, spun realizatorii.

Şi alte personaje din documentar sunt jucate de actori români, Andrei Aradits fiind cel care l-a interpretat pe duşmanul lui Napoleon, ducele de Wellington. „ Vasile Muraru a fost cel mai aproape de ceea ce îşi doreau producătorii“, spune reprezentantul agenţiei de casting.

„Imediat după ce am aflat că voi intra în haina şi bicornul napoleonian, am început documentarea, care a durat câteva săptămîni.

Vreau să fiu cât mai aproape de personaj şi să încerc să-i descopăr toate resorturile intime ale manifestarilor sale”, spunea actorul, care mărturisea, totodată, că Napoleon era personajul lui preferat şi înainte de a primi acest rol.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si