Incep sa dea roade eforturile doctorilor de la Spitalul Universitar pentru femeia careia i s-a administrat o grupa gresita de sange. cand sotul a decis sa o ia de la CF 2 starea ei se inrautatea.

"Eu imi aduc aminte ca am vazut AB4, ca scria foarte mare, scria foarte mare, cu litere foarte mari si bolduite."

La Spitalul Universitar, speranta a aparut dupa zile de ingrijorare si lupta.

Surse medicale spun ca a fost nevoie ca doctorii sa apeleze la alte centre din tara pentru a face rost de trombocite.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Chiar daca acum starea ei este stabila urmeaza o perioada lunga de recuperare.

Intre timp anchetele continua. Inspectorii Directiei de Santate Publica au sesizat Colegiul Medicilor pentru un posibil malpraxis in cazul medicului anestezist de la Spitalul CF2. Decizia vine dupa ce asistenta din cauza careia s-ar fi facut transfuzia de sange gresita a fost audiata.

Ieri, inspectorii Directiei de Santate Publica au decis ca asistenta sa fie amendata cu 700 de lei pentru ca a etichetat gresit mostrele.

Sunt in derulare o ancheta interna, un control de Ministerului Transporturilor si unul de la ministerul sanatatii. În plus, procurorii parchetului de pe langa judecatoria sectorului 1 investigheaza cazul.

Astazi ministerul sanatatii a anuntat si ca din cele peste 300 de spitale existente in tara, 108 au centre de transfuzie fara autorizatie. Aceeasi situatie exista si la 34 de unitati sanitare private. Daca nu se vor pune la punct pana la 1 noiembrie, ministerul va cere Institutului National de Hematologie sa nu le mai livreze sange.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si